fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost

Decembar – mesec dobre volje i dobrih dela

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine poziva sve ljude dobre volje da se uključe u humanitarnu akciju DECEMBAR –MESEC DOBRE VOLJE I DOBRIH DELA za pomoć korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju “Zračak” i njihovim porodicama i korisnicima usluge Pomoć u kući za stare u čajetinskim selima.

decembar-zlatiborski-krug

Sa početkom zime povećana je potreba za posteljinom i đebadima u domovima korisnika socijalnih usluga koje pruža Zlatiborski krug. S obzirom na to da su korisnici Službe Pomoć u kući uglavnom bolesni i lošijeg materijalnog stanja, kao i većina porodica korisnika Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, Zlatiborski krug je pokrenuo akciju prikupljanja ćebadi, pokrivača i posteljine, kako bi se pomoglo najugroženijima.

Stanovnici Čajetine su se i ranije odazivali humanitarnim pozivima i uključivali se u akcije kojima je pružana potrebna pomoć ugroženim sugrađanima. Ovog puta, povezani su značajni datumi u decembru i čitav mesec je posvećen dobrim delima.

Trećeg decembra se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a petog decembra Svetski dan volontera, pa je Zlatiborski krug, pokretanjem ove akcije pozvao sve sugrađane da posednjeg meseca u ovoj godini misle na one koji su u nevolji, kojima je potrebna pomoć i da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu svojim komšijama. Kao i uvek, veličina priloga nije važna, već dobra volja i ideja da zajedno možemo pomoći onima kojima je trenutno pomoć potrebna.

Akcija će trajati čitavog meseca, a svi koji žele da se uključe i svojim prilogom pomognu, mogu da se jave Jagodi Jeremić, koordinatorki Volonterskog socijalnog servisa (tel. 0641744498).

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
Phone: +381 63 85 79 935
E-mail: zkrug@mts.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo