Događaji Ekonomija Lokalna privreda

Deset miliona za revitalizaciju poljskih puteva u Čajetini

Opština Čajetina potpisala je u sredu 12. jula sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine ugovor o korišćenju sredstava za uređenje, odnosno revitalizaciju poljskih puteva. Ovim ugovorom opštini Čajetina odobrena su sredstva u iznosu od 5.443.459, 00 dinara, dok je Opština u obavezi da preuzme procentualno učešće u finansiranju radova od najmanje 40 %, pa je tako ukupna vrednost investicije 10.111.000,00 dinara.

poljoprivreda16

Na osnovu ovog ugovora vršiće se uređenje puteva u seoskim sredinama kojima se prevozi voće, pre svega maline iz najudaljenijih delova opštine, kao i mleko od proizvođača. U skladu sa uslovima i kretirijumima iz Uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu, Ministarstvo je čajetinskoj opštini odobrilo sredstva za izvođenje radova na putevima u ukupnoj površini od 31.200 metara kvadratnih.

Prilikom potpisavanja ugovora, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković objasnila je da je na osnovu sprovedenog Konkursa 59 jedinica lokalne samouprave ispunilo predviđene uslove, kao i da je ukupna vrednost ove investicije 691,6 miliona dinara, dok je učešće Ministarstva 304 miliona dinara. Ovim sredstvima će biti uređeno oko 900 kilometara poljskih puteva.

Opština Čajetina - Eko agrar

“Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika, ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća. Realizacijom ovih ugovora direktnu korist će imati više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta“, rekla je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je podsetila da je izgradnja i revitalizacija poljskih puteva jedna od najznačajnih mera kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području.

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: