Događaji Politika Vesti Video

Održana 34.sednica SO Čajetine

Opština Čajetina - Eko agrar

Juče je održana 34.sednica SO Čajetine na kojoj su odbornici razmatrali 23 tačke dnevnog reda. Sednica je počela minutom ćutanja kako bi se odala pošta tragično nastradalim radnicima u Rusiji.

Na početku se odbornicima obratio Nedeljko Milosavljević, direktor JKP Duboko koji je predstavio program poslovanja ovog komunalnog preduzeća za 2015.godinu. On je u svom izlaganju obavestio odbornike da će cena odlaganja otpada na deponiji Duboko u 2015.godini biti 1.800 dinara po toni.

Ostoja Kovačević (SPS) je postavio pitanje kada će biti izgrađena transfer stanica u Šljivovici i da li je moguće da se dobije popust na cenu odlaganja otpada pošto je opština Čajetina ušla u proces primarne selekcije otpada.

Direktor Milosavljević, je odgovorio na ova dva pitanja. On je istakao da što se tiče transfer stanica u toku je izrada projekta a što se tiče popusta planom je predviđena podrška lokalnim samoupravama koje vrše primarnu selekciju otpada.

Odbornici su zatim uz saglasnost na Plan i programa poslovanja JKP Duboko usvojili i zaključak kojim je predsednik opštine i opštinsko veće ovlašćeni da prilikom zaključivanja ugovora regulišu i pitanje umanjenja naknade pošto opština vrši primarnu selekciju otpada.

Odbornici su zatim dali saglasnost na finansijski plan Predškolske ustanove Radost iz Čajetine koji predviđa prihode i rashode od skoro 93 miliona dinara.

U nastavku sednice odbornici su usvojili godišnji plan rada opštinskog štaba za vanredne situacije za 2015.godinu, kao i više odluka o otuđivanju građevinskog zemljišta. Odbornici su doneli odluku i da se raspiše javni oglas za otuđivanje građevinskog zemljišta. Odbornici su usvojili i izmene statuta KJP Zlatibor.

Zatim su usvojene odluke o izmenama i dopunama plana generalne regulacije za Čajetinu i Zlatibor, kao i izmene i dopune planova detaljne regulacije za izgradnju gondole i tržnog centra na Zlatiboru.

Pod tačkom 20 se raspravljao predlog odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kako bi se ova oblast usaglasila sa novim zakonom o planiranju i gradnji. Odlukom je predviđeno da investitori mogu dobiti popust od 30 % za gotovinsko plaćanje, a definisane su zone kao i koeficijenti za zonu i namenu.

Goran Obradović (SNS) je u raspravi postavio pitanje zašto se ovako važna tačka dnevnog reda dodaje naknadno i da se na ovaj način odbornicima onemogućava da predloženi materijal prouče.

Pod tačkom razno Milan Lazović (GG) je postavio pitanje u vezi pojave bruceloze na teritoriji opštine Čajetina i kakve će mere preduzeti lokalna samouprava. Odbornica Mira Virić (DS) je postavila pitanje u vezi čišćenja snega na području mesne zajednice Dobroselica, a Gorana Obradovića (SNS) je interesovalo kako se koriste opštinska službena vozila.

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: