Događaji Politika Vesti Video

Održana 40.sednica SO Čajetine

U četvrtak 30. jula održana je 40. sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su usvojili odluku o pristupanju izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor – druga faza.

32sednica

Data je saglasnost na izmene finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2015. godinu JKP „Vodovod Zlatibor“ iz Čajetine. Saglasnost je data i na izmene finansijskih planova i planova javnih nabavki za 2015. godinu Turističkoj organizaciji Zlatibor i KJP „Zlatibor“ iz Čajetine. Usvojena su i dva rešenja o otuđenju zemljišta, a u skladu sa PDR Tržnog centra na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović detaljno je upoznao odbornike sa rešenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojima je PK „Zlatibor“-u dozvoljen upis prava svojine sa udelom 1/1 na katastarskim parcelama koje su bile u vlasništvu Republike Srbije u ukupnoj površini od 2.213.05,68 hektara. Preduzeti koraci do današnje sednice su: podneta tužba Upravnom sudu, tužba za podnošenje privremene mere zabrane raspolaganja imovinom, a podnet je i zahtev za upis zabeležbe spora. Predsednik je između ostalog još jednom naglasio da neće odustati od borbe za poništaj pomenutih rešenja.

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: