Događaji Društvo Humanost i solidarnost Obrazovanje

Održana druga radionica za mlade volontere

radionica-volonteri3

U realizaciji udruženja građana Zlatiborski krug, u Čajetini je 19. septembra održana druga radionica za mlade volontere, kao deo projekta Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

radionica-volonteri2

Nakon prve radionice na kojoj su se učesnici upozali sa ciljevima i značajem omladinskog aktivizma i volonterizma, tema druge radionice je bila komunikacija. Na zabavan i interesantan način, mladima su predstavljeni sadržaji koji pospešuju i unapređuju komunikaciju. Kroz grupni rad, vežbe i adekvatne igre, učesnici su upoznati sa teorijom o temperamentima i različitim karakteristikama osoba određenog temperamenta, što će za njihov volonterski rad i kontakt sa korisnicima socijalnih usluga biti od presudnog značaja.

radionica-volonteri1

Ocene učesnika iznete u evaluacionim upitnicima potvrđuju da sadržaj radionice i obrađivane teme, kao i karakterističan način rada pružaju odlične rezultate. Angažovanje učesnika u realizovanim aktivnostima je veoma dobro i pokazuje njihovu zainteresovanost za lični razvoj kroz ovakve, neformalne oblike odukacije i želju da svoju kreativnost i svoje sposobnosti upotrebe i za rad na poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici, pre svega za mlade.

radionica-volonteri4

Projekat Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ se sprovodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a sledeća radionica u okviru edukativnog programa za mlade volontere je planirana za 26. septembar.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: