fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Manifestacije Turizam

STC Zlatibor idealan za sportske pripreme

Sportsko turistički centar Zlatibor – Wai Tai se poslednjih godina nametnuo kao idealan objekat za boravak sportista. Brojne fudbalske, košarkaške, odbojkaške i rukometaške ekipe su boravile u ovom hotelu.

STC Zlatibor – Wai Tai se nalazi na oko stotinu metara od jezera, na pešačkoj stazi zdravlja, okružen zelenilom i brojnim sportskim sadržajima (teniski tereni, bazeni, fudbalska igrališta) na 1.000 metara nadmorske visine. Arhitektonski STC Zlatibor pruža jedinstven pogled na sve ono što boravak na ovoj planini čini atraktivnim. Ovo je multifunkcionalni objekat koji pored smeštajnih ima i odlične sportske, ugostiteljske i zabavne sadržaje. Na Zlatiboru ovo je jedini ugostiteljski objekat koji poseduje sportsku halu, koja je integralni arhitektonski deo objekta.

wai-tai4

Za ovu sezonu je najavljen dolazak KK Crvena Zvezda – Beograd, FK Olimpik – Beograd, FK Slobodan – Užice kao i KMF Spartak iz Moskve. Ove godine će STC Zltibor ugostiti i košarkaške kampove iz Rusije, Izraela i Islanda.

Do sada su u STC Zlatibor – Wai Tai boravili fudbalski klubovi Crvena Zvezda Beograd, Grbalj i Budućnost iz Crne Gore, Vardar i Metalurg iz Makedonije, Buba Mara iz Sarajeva, KMF Ekonomac iz Kragujevca, KPRF i MFK ITG Gazprom iz Rusije. Pored fudbalskih u STC Zlatibor – Wai Tai su boravile i trenirale odbojkašice ŽOK “Poštar” Beograd, ŽOK “DINAMO” Pančevo, ŽOK “TENT” Obrenovac, ŽOK “Spartak” Ljig, ŽOK “Constanta” Rumunija, ŽOK “Jedinstvo Užice”, kao i odbojkaši MOK “BUDVANSKA RIVIJERA” Budva i OK “Fakel” Rusija.

wai-tai2

Najčešći gosti STC Zlatibor – Wai Tai su košarkaške ekipe za čije pripreme ovaj objakat ima idealne uslove. Posebno raduje što je potencijal objekta prepoznao i Košarkaški savez Srbije koji je STC Zlatbor – Wai Tai koristio za pripreme  ženske košarkaše reperezentacije Srbije, kao i kadeti i juniori muške reperezentacije. Pored domaće reprezentacije, Wai Tai je ugostio i rukometnu i košarkašku reprezentaciju Makedonije, kao i košarkaške reprezentacije Turske, Holandije, Crne Gore, Švajcarske i Izraela.

Pored reprezentativnih selekcija u objektu su boravile i sledeće ekipe RK “BORAC” Banja Luka, RK “VARDAR” Skoplje, RK “METALURG” Skoplje, RK “Constanta” Rumunija, KK “Crvena zvezda” Beograd, ŽKK “Crvena zvezda” Beograd, KK “FMP” Železnik, OKK “Beostar” Beograd, ŽKK “Radivoj Korać”, KK “HIMIK” Ukrajina, KK “Krivi Rog” Ukrajina, KK “EUROBASKET” Malta, KK “UNIKS KAZANJ” Rusija, KK “Univerzitet” Surgut, Rusija, KK “Panatinaikos” Grčka, KK “Vizura” Beograd, KK “Borac” Čačak, KK “Timisoara” Rumunija, ŽKK “Gomelsky” International Charity Foundation Rusija, KK “Etoli du Sahel” – Tunis i Košarkaški klub “Asesoft” iz Rumunije

Poslednje dve godine STC Zlatibor je domaćin košarkaškog kampa “profesor Aleksandar Nikolić”, kao i mesto gde se održavaju i međunarodni košarkaški kampovi (deca iz Danske, Crne Gore, Švedske, Izraela, Rusije, Ukrajine, BIH, Makedonije, sa Islanda…).

wai-tai3

Smeštaj zadovoljava najviše standarde, a u ponudi su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe, studio apartmani, apartmani i ekskluzivni rezidencijalni apartman. Čitav objekat je pokriven video nadzorom i bežičnim internetom.

wai-tai1

Sportska dvorana nudi najviše standarde za pripreme ekipa i odigravanje utakmica. Hala ima površinu parketa 1.500 kvadratnih metara, visinu 15 metara, kapacitet je 712 sedišta, a sa teleskopskim tribinama može ugostiti 2.500 gledalaca. Spuštanjem zavesa dvorana se deli na tri standardna košarkaška terena, sto pruža mogućnost treninga istom broju ekipa. Dvorana raspolaže VIP ložama, odličnim uslovima za rad medija i teretanom sa fitnes programom.

Wai Tai se prostire na više od 14.300 kvadratnih metara. Kompanija Wai Tai se trenutno nalazi u procesu restruktuiranja.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031