Knjige Kultura

Šaptač – Donato Karizi

saptac-donato-karizi

Pet devojaka biva oteto, jedna za drugom, bez i jedne jedine reči od otmičara, bez zahteva za otkup. Pukim slučajem, dva dečaka pronalaze ruku jedne od žrtava kada izvedu svog psa u šetnju šumom. Kada policija počne da kopa dublje, umesto ostatka tela, pronalaza jos četiri ruke, samo leve ruke otetih devojčica, bez ostatka tela, pokopanih u krug. Ono što policiju zbunjuje je pronalazak šeste ruke, iako niko nije prijavio još jednu otmicu.

Počinilac biva vrlo brzo uhvaćen i priveden zbog jednog od najbanalnijih mogućih razloga. Prebrze vožnje putem. Kada ga saobraćajna policija zaustavi i oseti nepodnošljivi smrad iz prtljažnika, u njemu pronalaze telo jedne od otetih devojčica. Vode ga u policijsku stanicu radi saslušanja, ali kada istražni tim stigne, pronalaze ga mrtvog u ćeliji. Sam je sebe osudio na smrt, veoma sličnu onoj koju je namenio svojim žrtvama, zubima je odgrizao sebi komad mesa sa ruke i iskrvario do smrti.

Za čelnike policije i javnost je slučaj uveliko zatvoren ali vodja tima, profiler, ne misli tako, i sa svojim timom nastavlja pratiti novi trag uz pomoć novog člana tima, stručnjaka za pronalaženje otetih, koja slučaj sagledava sa lične strane.

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: