T-Info Turizam

Decembar – mesec festivala

Zlatibor će biti domaćin tri festivala u decembru. Publika će moći da uživa u narodnim i modernim igrama, a tu je i festival zabavne muzike.

veterani-6fest1

Prvog vikenda u decembru (3.decembar) biće održan 6.Međunarodni festival veterana folklora koji se održava pod motom “Zlatibore zaigraj”. Na ovom festivalu će nastupiti 42 ansambla, a organizatori obećavaju više od pet sati igre. Festival se održava u Hali sportova u Čajetini, a program počinje u 15 časova.

zlatibor-dance15-1

Sedam dana kasnije, 9. i 10. decembra se održava Zlatibor Dance Open 2016 u modernom plesu. Najbolji plesači regiona će se nadmetati u Sportskom centru Wai Tai. Predviđena su nadmetanja u čak 22 discipline u pet starosnih kategorija. Ovaj festival ima i edukativni karakter pošto su za 10.decembar planirane plesne radionice.

shankanje16-1

Po prvi put na Zlatiboru će od 15. do 18.decembra biti održan festival Šankanje na kome će nastupiti Aca Lukas (15.decembar), Nataša Bekvalac (16.decembar), a 17.decembra Petar Mitić i Andrijana Čekić. Ovaj festival će označiti i početak zimske sezone na Zlatiboru. Organizatori za ovaj festival pored koncerata najavljuju i takmičenja kao i brojne prateće manifestacije. Ovu manifsetaciju organizuje agencija Rapsody Travel & Events, uz pomoć partnera hotela Mona, Palisad i Turističke organizacije „Zlatibor“.

Ski centar Tornik od 22. do 24. decembra 2016. godine tradicionalno organizuje Ski opening, kada se otvara sezona skijanja na Zlatiboru.

 

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: