fbpx
T-Info Turizam

Novi ukusi Zlatibora i slano i slatko

Uz pomoć Stalne radne grupe za ruralni razvoj “SWG -RRD” i Regionalne razvojne agencija Zlatibor ovih danas su stratovala dva projekta koji bi trebali da promovišu ukuse Zlatibora.

U restoranu Ugostiteljsko turističke škole na Zlatiboru je kako prenosi portal zlatibor.org.rs organizovana radionica u okviru projekta “Planinski doručak”. Cilj radionice je kreiranje okvira za specijalizaciju gastronomske ponude Zlatibora kroz kreiranje “Zlatiborskog doručka” koji će nositi Žig garancije kvaliteta „Planinski doručak“ čiji proces zaštite je iniciran.

zlatiborski-dorucak

Sa učesnicima će raditi autor i voditelj TV emisije “Gastronomad”, Nenad Gladić, u svetu gastronomije poznat kao „Lepi brka“. Aktivnosti se realizuju u okviru projekta Međuopštinske saradnje, faze 2, koju sprovodi Regionalna razvojna agencija Zlatibor, a finansira američki Program održivog lokalno-ekonomskog razvoja.

feniks-to-zlatibor

Istovremeno je Slatka kuća Feniks sa Zlatibora uz pomoć Stalne radne grupe za ruralni razvoj “SWG -RRD” pripremila projekat “Slatki suvenir”. Majstori Slatke kuće Feniks su osmislili “Zlatiborski slatki dar”, pecivo punjeno suvim šljivama, orahom, bademom ili medom. Ideja je da svi sastojci “Zlatiborskog slatkog dara” budu domaći, a da ovaj proizvod postane suvenir koji bi gosti Zlatibora mogli da kupe za uspomenu ili poklon. Projektom je bilo predviđeno i dizajniranje i postavljanje prodajnog štanda. Više na: zlatibor.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031