Humanost i solidarnost Obrazovanje Osnovac Video

OŠ Dimitrije Tucović obeležila dan Deteta

dan-deteta16-3

U petak, 18.novembra učenici OŠ Dimitrije Tucović su obeležili Međunarodni dan deteta prigodnim aktivnostima. Za starije osnovce je održano predavanje o ugroženosti dece u svetu. Učenici petog razreda su zatim anketirali svoje drugove o poznavanju prava dece.

Učenici novinarsko – literarne sekcije su pripremili pano sa  literarnim i likovnim radovima o deci. A kako je sve to izgledalo pogledajte u prilogu koji je pripremila Emilija Anđić.

Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana. Osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

This slideshow requires JavaScript.

djaci-novinari16-1Tekst je realizovan kao deo projekta “Đaci – novinari”, koji je finansiran sredstvima opštine Čajetina. Sadržaj članka je isključivo odgovornost PR agencije za veb portale Web-almanah Zlatibor.

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: