Društvo Humanost i solidarnost Obrazovanje

Zlatiborski projekat predstavljen Mreži za socijalnu zaštitu

Na nedavno održanom sastanku SKGO (stalne konferencije gradova i opština) Mreže za socijalnu zaštitu, Zorica Milosavljević, predsednica udruženja Zlatiborski krug, predstavila je projekat “Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju”, koji se u Srbiji, okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore koji finansira Evropska unija, realizuje u Čajetini i Užicu.

Tema sastanka je bila Volonterizam u službi socijalne zaštite, a skup u Beogradu je otvorio Vladimir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pritanja.

Učesnici iz Crvenog krsta Srbije i volonterskih servisa u opštinama Topola, Kanjiža i gradska opština Zvezdara, predstavili su rad volontera u oblasti unapređenja socijalne zaštite.

Zorica Milosavljević je istakla ulogu volontera u realizaciji projekta čiji je cilj unapređenje socijalne inkluzije i kvaliteta života dece i mladih sa smetnjama u razvoju kroz primenu asistivne tehnologije i stvaranje jednakih obrazovnih mogućnosti za svu decu. Za 40 volontera iz Užica i Čajetine je organizovana obuka, nakon koje su se uključili u rad sa korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini i učenicima Specijalne škole “Miodrag V. Matić” u Užicu.

Nosilac ovog projekta u Srbiji je osnovna škola “Dimitrije Tucović” iz Čajetine, a partneri su udruženje građana Zlatiborski krug i Specijalna škola “Miodrag V. Matić” iz Užica. Projekat se realizuje pod sloganom Obrazovanje bez granica.

Vesna Belčević, program asistent
Osnovna škola “Dimitrije Tucović”

 

About the author

Administrator

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Kategorije

Reklama

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: