fbpx
Događaji Knjigoteka Kultura Manifestacije Turizam

12.Letnji erski kabare u Čajetini

Prvo veče 12. letnjeg uličnog erskog kabarea u Čajetini je donelo dugoočekivanu zabavu. Kako vremenska prognoza nije bila naklonjena organizatorima doneta je odluka da se kabare održi u sali biblioteke Ljubiša R Đenić umesto kako je prvobitno planirano na platou ispred biblioteke. Manifestacija je počela muzikom Beogradskog diksi benda a himna Kabarea je razveselila sve prisutne, označivši početak kabarea.

Potom su proglašeni najbolji aforističari između dva kabarea. Ove godine je 39 aforističara poslalo više od 800 aforizama za konkurs a  radove je ocenjivao žiri u sastavu dr Slobodan Simić, (aforističar) predsednik komisije, Neško M. Ilić (aforističar), Zoran Bogdanović (aforističar) i Ljiljana Rakić (bibliotekar).

Žiri je doneo odluku da prva nagrada pripadne Milanu Kuridži iz Prijedora (petodnevni boravak za dve osobe u apartmanima Turističke organizacije Zlatibor). Ljubisav Grujić iz Požarevca je osvojio drugu nagradu (produženi vikend za dve osobe u konacima Muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno), dok je treća nagrada vikend za dve osobe u Studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović” pripala Zoranu T. Popoviću iz Pančeva.

Zoran Bogdanović, član žirija je za ovu priliku pročitao par aforizama prvonagrađenog Milana Kuridže.

Politička kafa je ona kafa, gde je sav talog na vrhu.

Ako policajac diriguje palicom, propjevaju i oni koji nemaju sluha.

Ovo je vlada u sjenci, jer su njeni ministri stalno u hladovini.

Politika je jedino zanimanje u kom se profesionalno baviš stvarima o kojima nemaš pojma.

Narod je gladan uspjeha a i inače.

U našoj politici jedni su skrenuli levo, drugi su skrenuli desno, a treći su baš pravo skrenuli.

Predsednik žirija dr Slobodan Simić se ovom prilikom našalio rekavši da se Ulični erski kabare po drugi put održava u zatvorenom prostoru i da je to odlika erskog humora gde ljudi nisu duhoviti već vole da se “zezaju” i spremni su na preokrete i snalaženja. Slobodan Simić istakao da će se od sledeće godine nagrada Beogradskog aforističarskog kruga „Rade Jovanović“ za najbolju knjigu aforizama biti dodeljivana u okviru Erskog kabarea.

Pošto su proglašeni pobednici žiri je doneo odluku da se pohvale aforizmi Bojana Ljubenovića, Ninusa Nestorovića i Zorana Đurovića Đurketa i da im se uruče zahvalnice.

Po dodeli nagrada premijerno je prikazan film “Ordinacija” sa tradicionalnim zlatiborskim humorom a ovog puta tema su lekari, pacijenti i zdravlje. Film je rađen po scenariju Slobodana Simića a u režiji Slobodana Ljubičića. Za snimanje, montažu i dizajn tona su bili zaduženi Dragan Nikić i Sreten Ilić. U filmu igraju Branislav Ljubičić, Sveto Jokić, Danica Ljubičić, Bojan Šukilović, Slobodan Ljubičić, Nikola Penezić i Divna Marić

Po završetku filma publika je mogla da uživa u monodrami Gospođa Ministarka koju je izvela glumica Ljiljana Stjepanović. Ovoga puta Ljiljana Stjepanović je pokazala raskošni talenat i predstavu sa dosta likova veoma uspešno pretvorila u monodramu koja traje dobrih sedamdesetak minuta. Ovoga puta publika će saznati kako je Živka uspela da se probije u višepartijskom sistemu Srbije s početka XXI veka i kuda ide Sima posle gubitka ministarske fotelje.

Po završetku predstave Beogradski diksi bend je svira muziku za ples.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031