fbpx
Događaji Manifestacije Turizam

12.seoski višeboj – Jablanica 2017 – uživo

U  nedelju 11.juna po dvanaesti put se održava seoski višeboj. Pesmom Čoban tera ovčice su se predstavili dečaci Vujica i Pavle. Potom su zaigrali članovi ansambla UG Veterani Zlatibora. Publici su se predstavile i pevačke družine i trubački orkestar Milovana Milaćevića.

11.00

Manifestaciju je otvorio zamenik predsednika opštine Čajetina, Arsen Đurić koji je istakao da Opština dosta ulaže u infrastrukturu kako bi se popravio kvalitet života na selu.

11.30

U takmičenju skok u dalj se nadmetalo 10 takmičara a skokom od 3 metra prvo mesto je pripalo Danijelu Popović.  Dušan Simeunović je bio drugi a treće mesto Stefan Stanković.

11.45

U disciplini bacanje kamena s ramena je prijavljeno 15 takmičara. Mićo Radović i Stefan Stanković su kamen bacili na daljinu od 13.6 metara u prvoj seriji. Pobednika je odlučila druga serija kada je Nenad Martinović kamen bacio na 13.85 metara. Stanković bacio kamen 13.4 metara što je bilo dovoljno za drugo mesto, a Mićo Radović je hitcem od 13,1 metara osvojio treće mesto.

Najstariji takmičar

12.15

U prevlačenje klička prvo mesto je posle žestoke borbe pripalo Dragošu Mijatoviću koji je rezultatom 2:1 savladao Strahinju Rosića. Treće mesto je pripalo Stefanu Stankoviću.

12.40

U disciplini skok u vis prvo mesto je osvojio Danijel Popović koji je preskočio 156 cm. Drugo mesto je pripalo Marku Matoviću. Vukman Božović je koristeći neobičnu tehniku skakanja osvojio treće mesto.

13.00

Stefan Petković osvojio prvo mesto u disciplini prevlačenje rukom a u finalu je sa 2:0 savladao Aleksandra Rakovića.

13.50

U disciplini puzanje uz banderu prvo mesto je osvojio Đorđe Lazić a drugi je bio David Jadžić. Lazić se uz banderu popeo za 7,56 sekundi, dok je Jadžiću trebalo tri desetinke više (7.85 s).

U radnim disciplinama u struganje testerom kladarom prvo mesto je osvojila ekipa Liska. Drugo mesto je pripalo ekipi Udovičić – Urošević a treće ekipi Popović – Bujić. Kada je u pitanju struganje dubećom testerom prvo mesto pripalo ekipi Rijeka Milosava Didanovića. Drugu poziciju su zauzeli članovi ekipe Liska – Ljuba Bakića dok je treće mesto osvojila ekipa Uroša Savića “Tripkova”.

15.30

U pauzi između takmičenja publici su se predstavili guslar Vinko Planić, pesmom o Karađorđu, ženska etno pevačka grupa “Prosvjeta” iz Ruda, kao i pevačke družine Raspevani Zlatibor, Tornik, kao i duet Vujica i Pavle koji su pevali o Kosovu.

Po završetku kulturno umetničkog programa, predsednik Skupštine opštine Čajetina, Miloje Rajović je otvorio katranicu gde se pripremao katran. On je ovom prilikom izjavio da je ovo lepa prilika da se svi podsete kako se katran priprema na tradicionalan način i da je to dugo bio glavni izvor prihoda za Zlatiborce.

17.00

O glavnim disciplinama pročitajte u odvojenoj vesti ovde

19.00

Disciplina prevlačenje konopca je završena pobedom ekipe Stefan i Div koja je u finalu savladala ekipu Jablanica sa 2:0. Treće mesto je osvojila ekipa Tripkova.

Na kraju programa Stevo Marković je u ime organizatora nagradio najbolje takmičare u svim disciplinama, a zahvalnice su dobili i orkestar Milovana Milaćevića, UG Veterani Zlatibora, pevačka družina “Raspevani Zlatibor”, izvorna prevačka grupa “Tornik”, ženska etno pevačka grupa “Prosvjeta” Rudo, pevačka grupa “Šljivovica”, guslar Vinko Planić, Duško Milojević i Radomir Didanović Gane.

Svi prisutni su bili saglasni da su se organizatori dosta potrudili kako bi manifestacija bila što kvalitetnije, a posebno treba pohvaliti ljude iz TU Jablanica i zaposlene u SC Čajetina koji su bili zaduženi za organizaciju nadmetanja.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930