fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda Manifestacije T-Info Turizam Video

18.000 turista na Zlatiboru

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibora je danas izjavio da se na Zlatiboru trenutno nalazi između 18 i 19 hiljada gostiju, i da je ova sezona izuzetno uspešna. Smeštajni kapaciteti na Zlatiboru su popunjeni oko 90% i trenutno mesta ima samo u privatnom smeštaju dok su hoteli uglavnom popunjeni.

arsen2015-1

Turističkim radnicima na ruku ide i činjenica da sneg pada, tako da su staze na Torniku uređene.

“Veštački sneg se proizvodi svake noći tako da očekujem da čitavog januara i februara bude skijanja. Pored toga radi ski staza na Obudojevici, kao i klizalište na otvorenom tako da ima razloga za optimizam i zadovoljstvo”, istakao je Đurić.

“S obzirom da zimski raspust u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj traje do kraja januara može se očekivati velika posećenost do kraja januara a i u februaru”, dodao je Arsen Đurić.

On se u svojoj izjavi osvrnuo i na novogodišnji koncert Zdravka Čolića.

 “Moram da izrazim veliko zadovoljstvo, jer je za novogodišnju noć sve proteklo u najboljem redu bez najmanjeg incidenta. Inače, bilo je veoma teško sedam dana pre Nove godine. Svi su bili maksimalno angažovani, od komunalnih preduzeća, turističke organizacije, opštine Čajetina i Kulturno sportskog centra. Preko 300 ljudi je učestvovalo u organizaciji, na čišćenju snega, uređenju parking prostora i u redarskoj službi, i ovom prilikom im se zahvaljujem za velike napore, i to na temperaturi od preko minus 20 stepeni su provodili čitave dane.

docek15s2

I eto, to smo uspešno realizovali, na veliko zadovoljstvo i nas kao organizatora, a nadam se i gostiju koji su boravili na Zlatiboru. A sigurno bi broj posetilaca na koncertu bio znatno veći da je da su temperature bile nešto povoljnije, ali bez obzira na sve ovo je bio najveći skup ikad organizovan na Zlatiboru.”

Đurić je najavio i obeležavanje Srpske nove godine koja se tradicionalno dočekuje u zlatiborskom selu Jablanica, a biće organizovan i doček na Kraljevom trgu uz trubače.

Jul

Kupindo