fbpx
Događaji Manifestacije Turizam Video

20 godina druženja na Zlatiboru

Juče je prigodnom svečanošću u hotelu Palisad obeleženo 20 godina druženja prijatelja Zlatibora. Ova manifestacija je organizovana na inicijativu prijatelja Zlatibora koje je okupio doc. dr sc. med. Lukas Rasulić. Svečanost je pripremio inicijativni odbor u čijem radu su pored doktora Rasulića učestvovali Đorđe Aleksandrić i Milan Stamatović.

Druzenje-Lukas8

Na početku programa je nastupio duvački orkestar Miroljuba Kremića koji je izveo numeru “Zlatibore, moj zeleni bore”. Potom je nastupio ansambal kuluturno – umetničkog društva Ere iz Užica.

Mirko Čančarević je održao zdravicu u kojoj je prijateljima Zlatibora poželeo da ih “bog sačuva prazna džaka, rđava ortaka, zla kmeta, rđava zeta, krnjava lonca, glogova koca, kamenite luke, mitike tupe i domaćice ljute. Sve ti kući pevalo, a bure ti kukalo.” Zdravicu je završio željom da svim prijateljima Zlatibora “bog da para i zdravlja. Para potrošili i zdravlja se nanosili.”

mirko-cancarevic

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je pozdravio prisutne. On je rekao da su svi prijatelji Zlatibora zaslužili da ih pozdravimo, kako one koji dolaze duže od 50 godina, tako i one koji dolaze kraće od 20 godina. Stamatović je naglasio da Zlatibor nikada nije bio politički projekat, već projekat prijatelja, uspešnih biznismena, sportista, glumaca, doktora, umetnika. Zajedno smo ovo mesto sačuvali i unapredili.

“Vi, naši prijatelji kažete Zlatibor je planina, a mi sa Zlatibora kažemo da je Zlatibor više od planine, a to više ste Vi naši dragi prijatelji”, završio je govor Stamatović.

Potom, je pristune pozdravio i Đorđe Aleksandrić. On je poželeo svima lepo i ugodno druženje.

Druzenje-Lukas5

Na kraju se gostima obratio doktor  Lukas Rasulić.

“Želeo bih da se zahvalim svima koji su sa severa, istoka, zapada i juga morem, kopnom i vazduhom došli na Zlatibor danas da zajedno sa nama podele ovaj nesvakidašnji događaj.” On se zahvalio i onima koji nisu mogli da prisustvuju ovoj svečanosti. U šaljivom maniru  doktor Lukas je za sebe rekao da je Srbin, kosmopolita, intelektualac, naturalizovani Zlatiborac na privremenom radu u Beogradu.

On je govor zavrišio rečima “Prijateljstvo i zajednički život je jedini način na koji možemo da opstanemo i da pobedimo sve što možemo da pobedimo, jer meni je lako kada iza mene stoji planina,”

Doktor Lukas se na kraju zahvalio Zoranu Simeunoviću, Radojici Ljubojeviću, Radosavu Tanasijeviću, Dušku Saviću, Đorđu Aleksandriću i Vojislavu Janiću.

Organizacioni odbor je pripremio i prigodne poklone, čuture i burenca za rakiju.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je predao poklon burence za rakuju doktoru Lukasu Rasuliću. A burenca za rakiju su dobili još TO Zlatibor, porodica Mićić, Đorđe Aleksandrić, Radojica Ljubojević i Zoran Simeunović.

Čuture za rakiju su u znak pažnje dobili dr Lukas Rasulić, Aleskandar Stojanović, Dragan Simović, Spasoje Vulević, Duško Savić, Radosav Tanasijević (Mesara Čava), Milić Marjanović (Voćar), Vojislav Vojkan Janić, Nenad Vasić, Dehan Aleksandrić (Palačinkara Adađo), Dragana Ljubojević (Kafe Mont), Krsto Spajić, Mišo Škobalj, Slavko Vulević, Boško Đukanović, Predrag Peško, Slobodan Radović – Krušo, Stanko Miljanić, Vladimir Dogandžić, Javor Enčev, Novica Marković (Restoran Park), Dragica Jevtović, Tihomir Petković, Milan Stamatović, Evgenij Miloševski, Luna bend, Venko Filipče, Mića Božović, Specijalna bolnica Čigota, Dušan Radović, Bajazit Žigović, Brano Avlijaš, Rada Selaković (BIA), Boško Ljubojević, Dejan Petrović i Josip Ristanović.

Program su vodili Žarko Božanić i Marija Jeremić koja je za ovu priliku nosila kreaciju Verice Planić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031