fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti

36 miliona dinara za asfaltiranje puteva u opštini Čajetina

Ovih dana je opština Čajetina potpisala ugovor za izgradnju puteva i ulica sa preduzećem „Putevi – Ivanjica“, u vrednosti od 36 miliona dinara.  Najpre će se, prema planu raditi asfaltiranje puta Tovilište-Jovo Petrović MZ Sirogojno zaseok Čičkova, zatim Oko – Branešci, u Željinama oko 750 metara puta, nastavak asfaltiranja puta za Savičiće u MZ Alin Potok, završetak radova na asfaltiranju puta u Novakovićima MZ Gostilje, završetak asfaltiranja puta Drenova – Katušnica, nastavak asfaltiranja puta za Iviće u Šljivovici, u Krivoj Reci asfaltiranje puta Gukići-Zlatići, nastavak radova u Trnavi -put za Goloušu, spajanje puta Centar sela-Donji Ljubiš u dužini od 700 metara, radovi na asfaltiranju puta MZ Mušvete za Gavoviće i Bućiće, u MZ Jablanica put za Bakiće, spajanje puta u MZ Dobroselica – od Borove Glave prema centru sela.

Parni valjak taba asfalt
Parni valjak taba asfalt

Bojana Božanić, pomoćnica predsednika opštine Čajetina, navodeći detaljan plan aktivnosti na asfaltiranju puteva na teritoriji opštine Čajetina, izrazila je očekivanja da će se radovi realizovati prema dinamici iz ugovora, kao i da će vremenski uslovi dozvoliti nesmetan rad. Takođe je istakla, da su rebalansom budžeta, opredeljena sredstva za asfaltiranje još nekoliko putnih pravaca. Planirano je asfaltiranje puta za Sokiće i Arsiće u MZ Tripkova, Nikolino brdo- MZ Branešci, biće izvršena i popravka puta za manastir Uvac, put za Jankoviće (MZ Rožanstvo).

U narednom periodu očekuje se završetak javne nabavke za asfaltiranje puteva u Šipoviku, Kaldrmi, kao i u centru Mesne zajednice Čajetina, a sve u vrednosti do 3 miliona dinara. Asfaltiranje prema zahtevima građana biće izvršeno na Zlatiboru, pre svega u naselju Zova, kao i još nekoliko manjih ulica koje nisu asfaltirane u proteklom periodu.

Ovih dana je završeno asfaltiranje puteva u mesnim zajednicama Branšeci, Tripkova, Semegnjevo, Jablanica, Rudinama, Krivoj Reci i Dobroselici. U MZ Branešci je asfaltirano 600 metara puta za Uroševiće. U MZ Tripkova je urađen put Čunkovi-Krnda, prema izvorištu Sušičko vrelo u dužini od 400 metara. Takođe je urađen i put Luke – Džambasi u MZ Semegnjevo, dok je u MZ Jablanica asfaltiran put ka železničkoj stanici. Na Rudinama je asfaltiran put Dedići – Vlasonjići, u Golovu put prema Krivoj Reci niz reku Grabovicu,kao i u MZ Dobroselica put u dužini od 500 metara.

Preostale aktivnosti, a za koje su potpisani ugovori odnose sa na radove u MZ Trnava- put za Goloušu i put za Tošiće, zatim MZ Alin Potok – put za Savičiće, MZ Šljivovica asfaltiranje puta za Iviće i Bondžuliće. Pomenuti radovi realizovani su na osnovu nabavki koje su rađene preko mesnih zajednica.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031