fbpx
Događaji Politika Video

49.sednica SO Čajetina – 1.deo

Juče je održana poslednja sednica Skupštine opštine Čajetina u aktuelnom savezu na kojoj su odbornici raspravljali 25 tačaka dnevnog reda.

31sednica

Posle usvajanja zapisnika sa 48.sednice odbornici su razmatrali Plan detaljne regulacije naseljenog mesta Zlatiboru. U nešto više od 100 minuta bilo je pitanja o koeficijentima za dozvoljenu kvadraturu, i zašto su ti koeficijenti povećani, trasama puteva, lokacijama za autobusku stanicu i statusu igrališta na Palisadu.

Odbornik Obradović je postavio pitanje puta koji preseca deo plana koji je predviđen za gradnju aerodroma, dok je odbornika Radovana Jojića zanimao status sadašnjeg igrališta na Palisadu.

Mira Virić, odbornica Demokratske stranke je na ovoj sednici dala predlog da se spratnost i prepravke tavanskih prostora reše definsanjem maksimalne visine zgrade, dok je odbornik Jojić postavio pitanje šta će opština učiniti kada i novi investitori probiju nove povećane koeficijete za gradnju. Potpredsednik Skupštine opštine Čajetina, Ostoja Kovačević je predložio da se granica za izradu urbanističkih planova objekata pomeri sa 1.000 metara kvadratnih na 800 metara kvadratnih.

Kako je izgledala cela rasparava po ovoj tački dnevnog reda pogledajte u video prilogu:

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo