fbpx
Događaji Politika Vesti Video

49.sednica SO Čajetina – 2.deo

U drugom delu sednice odbornici su raspravljali tačke 3. – 25. U ovom delu sednice su usvojeni izveštaji o radu Centra za socijalni rad, PU Radost i Biblioteke Ljubiša R Đenić, kako i plan gazdovanja poljoprivrednim zemljištem.

skupstina21-1

U raspravi po izveštaju centra za socijalni rad odbornici su poveli raspravu o jednokratnim pomoćima. Odbornik Radovan Jojić (DS) je postavio pitanje kako se dele jednokratne pomoći, a samostalni odbornik Goran Obradović je postavio pitanje da li je dozvoljeno objavljivanje imena korisnika jednokratne pomoći. Direktor Centra je odbornike obavestio da je za ovu stavku u budžetu izdvojeno oko 3,1 miliona dinara i da su to ona sredstva koja Centar dobija po odluci o proširenim pravima, dok postoje i sredstva iz tekuće budžetske rezerve koje se isplaćuju po odlukama predsednika opštine Čajetina i opštinskog veća.

izbori16-3

Predsednik opštine Čajetina je po ovom pitanju odbornike obavestio da su ova sredstva korišćena kako bi se pomoglo građanima koji iz formalnih razloga nisu mogli da dobiju pomoć preko Centra za socijalni rad a nalaze se u teškoj situaciji.

Potom su usvojeni izveštaji o radu PU Radost i Biblioteke Ljubiša R Đenić, a odbornici su raspravljali i pitanje davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta.

Odbornik Milan Lazović (GG Zlatiborski pogled) je postavio pitanje u vezi plana gazdovanja poljoprivrednim zemljištem zašto je visina prihoda od ovih poslova mala. Odbornik Obradović je po ovoj tački dnevnog reda govorio o prvo o problemima koje opština ima kada je u pitanju poljoprivredno zeljište kojim gazduje PK Zlatibor, a zatim je pozvao građane opštine Čajetina da na lokalnim izborima glasaju po savesti, dok je za parlamentarne izbore pozvao građane da daju podršku listi Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

Odbornici su potom usvojili više pojedinačnih rešenja o imovnsko pravnim pitanjima.

Na kraju se prisutnima obratio i predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović koji se zahvalio svim odbornicima na konstruktivnim diskusijama u ovom sazuvu skupštine. On je podsetio odbornike da je u ovom sazivu usvojeno više od 1.000 skupštinskih odluka, a u periodu od 2008 do 2016 više od 3.000 odluka.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo