fbpx
Događaji Manifestacije Turizam Video

50 godina Čigote

Specijalna bolnica Čigota obeležila je 17.decembra pedesetogodišnjicu postojanja svečanom akademijom.

Na svečanoj akademiji prisutnima su se obratili direktor Čigote Željko Stakić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina Bojana Božanić i doktor Milisav Čutović.

cigota-slava5

Put od lečilišta u Vili Srbija 1964. godine do današnjeg savremenog centra za lečenje bolesti štitne žlezde i metabolizma bio je dug, ali uspešan istakao je u svom govoru direktor Čigote Željko Stakić.

“Proteklih 50 godina obavezuje nas da u narednom periodu Čigotu i dalje razvijamo i pokušamo da je pozicioniramo kao jedinstven zdravstveno-turistički brend u Evropi. To ćemo postići daljim obogaćivanjem sadržaja i uvođenjem novih programa i ponuda”, rekao je Stakić.

bojana-bozanic-cigota14

Bojana Božanić je podsetila prisutne da je i opština Čajetina bila jedan od osnivača Instituta Čigota.

Opština Čajetina se opredelila da zdravstveni turizam bude jedna od okosnica razvoja privrede u ovom kraju, tako da je Čigota jedan od glavnih stubova razvoja te vrste turizma. I očekujem da u narednom periodu nastavite sa aktivnostima koje su proširile delatnosti instituta Čigota, a danas Specijalne bolnice i da ćemo i dalje sarađivati, istakla je gospoćica Božanić.

Tvorac programa mršavljenja “Čigota” i bivši direktor ove ustanove Milisav Čutović naglasio je da je posebna važnost postojanja Specijalne bolnice za ovaj region njena povezanost sa Medicinskim fakultetom i Srpskom akademijom nauka i umetnosti.

“Kada imate tako snažno naučno uporište ostalo je pitanje veštine i snalažljivosti. A Čigota ima veliki ljudski potencijal mada danas na žalost, nema onaj značaj koji joj objektivno pripada”, rekao je Čutović.

Na Svečanoj akademiji u Čigoti povodom pola veka postojanja, dodeljene su zahvalnice pojedincima i organizacijama, a promovisana je i Monografija o proteklih 50 godina rada. Između ostalih priznanja su dobili opština Čajetina, TO Zlatibor, biblioteka Ljubiša R. Đenić, televizija Čajetina…

Juče je Specijalna bolnica Čigota obeležila i slavu Sv. Nikolu, a ovim povodom su zaposleni dobili prizanja za deset, dvadeset, trideset i tridesetpet godina rada. Takođe, priznanja su uručena i zaposlenima koji odlaze u penziju. Zaposleni koji su u prethodnoj godini dobili prinovu su dobili materijalnu pomoć.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930