fbpx
Događaji Kultura Muzika

Aktivni “Veterani Zlatibora”

Od osnivanja udruženja građana za negovanje tradicije “Veterani Zlatibora” je prošlo nešto manje od dve godine. U tom periodu članovi udruženja su uspeli da pripreme dve samostalne koreografije, prikupe nošnje i da nastupe na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

veterani-zlatibora15-7

Sada društvo ima 35 aktivnih članova i najviše su ponosni na uspešnu organizaciju 5.međunarodnog festivala folklornih ansambala veterana. Na ovom festivalu se brojnim koreografijama predstavilo više od 900 folkloraša iz čak 45 udruženja sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore…

4festival-veterani1

Canko Paunović, predsednik Udruženja je za zlatibor.tv izjavio da su veterani zadovoljni postignutim u prethodnoj godini.

“Iza nas je jedna uspešna godina, sa velikim brojem nastupa, u kojoj su Veterani nastupali na brojnim priredbama. Rezultati našeg rada su vidljivi, a već u subotu nas očekuje nastup u Kraljevu, na 3.festivalu veterana, zatim slede nastupi u Zalužanima kod Banja Like i Lazarevcu, istakao je Paunović.

Ono što raduje sve članove Društva je poziv iz Austrije da UG Veterani Zlatibora predstavljaju Srbiju na festivalu folklora u Leoberzdorfu u Austriji koji se održava od 18. do 20.juna.

veterani-zlatibora4fest-1

“Ovaj poziv nas raduje, i verujem da je to dokaz naših kvaliteta. Nadam se da ćemo opravdati poverenje organizatora i da će se Veterani Zlatibora prikazati Zlatibor, Čajetinu i Srbiju u najboljem svetlu, rekao je Canko Paunović.

Za 2016.godinu su planirana gostovanja na festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu, kao i učešća u humanitarnim akcijama. Članovi udruženja ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane građane da im se pridruže, u duhu maksime Udruženja:

“Zlatibore širi svoje grane i prihvati mlade veterane”

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031