fbpx
Događaji Sport Tenis Video

Aleksandar Radišić otputovao na pripreme u Poljsku

Na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za paraolimpijce će nastupiti i naš sugrađanin Aleksandar Radišić. On se vredno pripremao poslednjih nekoliko meseci kako bi bio u najboljoj formi za ovo veliko takmičenje.

radisic

Prvi deo priprema je odrađen u Novom Sadu. Bazične pripreme su završene u Slovačkoj, a zatim se individualno pripremao na Zlatiboru, gde su mu pomagali trener Zoran Pašić i zamenik selektora paraolimpijske reprezentacije Ilija Đurašinović.

Radišić je u ponedeljak, 14.septembra otputovao na završne pripreme u Vislu, Poljska a potom sledi poslednja priprema u Novom Sadu.

Što se tiče dosadašnjih uspeha, Radišić je 2013.godine na Evropskom prvenstvu u Italiji u ekipnom delu takmičenja sa Goranom Perlićem osvojio bronzanu medalju. U Italiji je 2014.godine ponovo bio na pobedničkom postolju. On je u ekipnom delu takmičenja na turniru Lignano Master Open Gold osvojio zlato, a ove godine je u Slovačkoj osvojena bronzana medalja.

aco-radisic14-1

Prvenstvo počinje 12.oktobra a za medalje će se nadmetati 283 takmičara iz 31 zemlje Evrope na čak dvanaest tabli u novosagrađenoj sportskoj dvorani Spektrum u gradu Vejle u središnjem delu Danske.

Srbiju na ovom takmičenju predstavlja devet sportista. U ženskoj konkurenciji će se takmičiti Ana Prvulović, Nada Matić, Borislava Perić-Ranković i Zorica Popadić. U muškoj konkurenciji pored Aleksandra Radišića će nastupiti još Goran Perlić, Vladan Petković, Miroslav Homa i Mitar Palikuća.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo