fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Ambasador Nemačke posetio Čajetinu

Ambasador Nemačke u Srbiji, Hajnc Vilhelm (Heinz Wilhelm) posetio je juče opštinu Čajetina. U razgovoru sa predsednikom opštine, Milanom Stamatovićem, ambasador je imao priliku da se upozna sa potencijalima naše opštine, pre svega iz oblasti turizma i poljoprivredne proizvodnje, a u cilju buduće saradnje.

ambasador-nemacka

„Poznato je već da je opština Čajetina jedna od najuspešnijih turističkih destinacija u Srbiji, i cilj nam je da se predstavimo i u Nemačkoj, kako bi se i njihovi investitori zaintresovali za saradnju sa nama. Zahvalan sam ambasadoru što je odvojio vreme i nadam se da će, za ovo kratko vreme, uspeti da se upozna sa potencijalima i prirodnim lepotama naše opštine“, rekao je Milan Stamatović.

Nemački ambasador je izrazio žaljenje što je sada, po prvi put, imao priliku da dođe u opštinu Čajetina i što nema više vremena da upozna Srbiju i njene prirodne lepote.

„Vaš turizam je nešto što daje velike mogućnosti za saradnju sa nemačkim partnerima, a isto tako i poljopriveda. Opština Čajetina zaista ima velikih potencijala“, naglasio je Hajnc Vilhelm i kroz osmeh dodao da jedva čeka da proba jagnjeće pečenje, po kome je naš kraj inače poznat.

Nada Dželebdžić

Izvor: zlatiborpress.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo