fbpx
Događaji Skijanje Sport

Anja Ilić – najbolja na V Memorijalu Amar Garibović

Danas je na stazi na Pašinom brdu u Sjenici održan V Memorijal Amar Garibović. Ovaj memorijal se organizuje u spomen na olimpijca Amara Garibovića koji je 7.septembra 2010.godine nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Takmičile su se sve uzrasne kategorije kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji, a za trku je bilo prijavljeno više od 100 takmičara. Pored takmičara iz Srbije u trci su učestvovali i smučari iz susednih država. Ove godine su uslovi za trku bili dobri, a domaćini iz SK Jelenak i SK Amar Garibović su se potrudili da stazu dobro pripreme za trku.

Na ovom memorijalu Zlatibor je predstavljalo devet smučara i to četiri iz SK Zvezda, tri iz SK Zlatibor i dva iz SK Zmajevac, koji su osvojili tri zlatne i pet bronzanih medalja.

Najbolji rezultat su imali smučari SK Zvezda koji su osvojili dva zlata i dve bronze, smučari SK Zlatibora su osvojili jedno zlato i dve bronze, a SK Zmajevac je osvojio jednu bronzu.

anja-ilic15a

Memorijal je počeo masovnim startom, a Anji Ilić (SK Zvezda) nije trebalo puno da se izdvoji na čelu pretekavši i većinu muških takmičara i da osvoji prvo mesto u trci na 5 km u kategoriji starijih omladinki. Ona je proglašena i za najbolju takmičarku, dok je u muškoj konkurenciji ovo priznanje pripalo olimpijcu Mladenu Plakaloviću, smučaru SK Istočno Sarajevo.

anja-mina15a

Mina Ilić (SK Zvezda) je osvojila prvo mesto u trci na 5 km u kategoriji juniorki. Zlato je osvojio i Vuk Glišović (SK Zlatibor) u kategoriji stariji pioniri.

memorijalAG15a

Bronzane medalje su osvojili Đorđe Gubić (SK Zmajevac) u kategoriji juniora, Lena Glišović (SK Zlatibor) u kategoriji stariji pioniri, kao i Darko Smiljanić (SK Zlatibor), Đorđe Paunović (SK Zvezda) i Ana Jeremić (SK Zvezda) u kategoriji ciciban.

memorijalAG15b

 Takmičenje u Sjenici se nastavlja sutra kada se trči Memorijalni ski kup “Abdulah Koštrebić”.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031