fbpx
Događaji Skijanje Sport

Anja Ilić osvojila nove bodove u Letoniji

Ovog vikenda, zlatiborska smučarka, Anja Ilić (SK Zvezda) je učestvovala na dve trke u ski centru Madona u Letoniji. Perspektivna smučarka je nastupila u sprintu i distanci. U petak se trčala sprint trka na 1300 metara dok je u nedelju bila trka na 10 kilometara.

anja-ilic16-1

U sprint trci se nadmetala dvadesetjedna takmičarka. Prvo mesto je osvojila Marija Kaznačenko iz Litvanije, koja je stazu pretrčala za 2:32.80. Drugo mesto je osvojila takmičarka iz Estonije Piret Parnik, dok je treća bila takmičarka iz Belorusije Valiantsina Kaminskaya.

Konkurencija je bila oštra, a Anja Ilić je zauzela šesto mesto i osvojila je 247.28 bodova. Ona je stazu pretrčala za 2:48.54 što je bilo za 15 sekundi sporije od prvoplasirane Kazačenko.

Trka na 10 km je bila danas. Prvo mesto je ponovo osvojila dvadesetrogodišnja Marija Kazačenko, koja je stazu pretrčala za 28:33.5. Drugo i treće mesto su osvojile domaće takmičarke Inga Daushkane i Inga Pashkovska.

Anja Ilić je na distanci što je njena prva disciplina zauzela peto mesto, a stazu od 10 km je pretrčala za 32:09.6. Ona je osvojila novih 227.85 FIS bodova.

Rezultati pokazuju da Anja Ilić, ulazi u formu i da će norma za Olimpijske igre mladih biti sigurno potvrđena. Ovih dana će biti i objavljen spisak takmičara koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju a do početka YOG 2016 je ostalo nešto više od mesec dana.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo