fbpx
Događaji Skijanje Sport

Anja Ilić se priprema za Lilehamer

lilehamer-2016

Manje od sto dana nas deli od početka II Zimskih olimpijskih igra mladih. Ovo takmičenje se održava u Lilehameru od 12. do  21. februara 2016. godine.

anja-ilic15-13

Organizatori očekuju da će na ovom takmičenju nastupiti više od 1.000 sportista, koji će se takmičiti u 8 sportova i 70 discplina.

Jedan od sigurnih putnika je Anja Ilić, članica Smučarskog kluba “Zvezda” sa Zlatibora, koja će se nadmetati u trkama na 1.200 metar sprint (klasika) i 5000 metara (distanca).

Mlada sportistkinja se za ovo takmičenje priprema na Jahorini, a za zlatibor.tv je izjavila da pripreme teku dobro i da se nada dobrom rezultatu u Norveškoj. Ona je u februaru predstavljala Srbiju na međunarodnom takmičenju u Kazahstanu (FIS Nordic Junior & U 23 World Ski Championship), kao i na XII Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih.

anja-ilic15-9

Anja Ilić je prošle sezone osvojila tri srebrne medalje na FIS trkama, a na prvenstvu Bosne i Hercegovine je osvojila prvo mesto u trci na 5 km. Na ovoj trci Anja Ilić je postavila i svoj lični rekord, stazu od 5 kilometara je pretrčala za 13 minuta i 54 sekunde.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo