fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti

Asfalitranje ulica i puteva u opštini Čajetina

Kratka i blaga zima je omogućila putarima da se ove godine krene znatno ranije sa radovima. Opština Čajetina je iskoristila ovu okolnost kako bi se realizovali poslovi koji nisu zbog vremenskih prilika bili realizovani u 2013.godini. Ovih dana su krpljene udarne rupe u ulici Miladina Pećinara, privode se kraju radovi u ulici Jovanke Jeftanović. Takođe su postavljeni trotorari u delu ulice Andrija Jevremović od raskrsnice na Palisadu do Slobode (od kafane Pod lipom do restorana Slobode).  

potoci3

Najviše se radi u mesnoj zajednici Zlatibor, a trenutno se privode kraju radovi na putu od Kružnog toka do naselja Potoci. U toku je asfaltiranje deonice od 960 metara (6 metara u širini). Ugovorena vrednost radova je preko 16.000.000,00 dinara. Na ovaj način naselje Potoci dobija modernu i kvalitetnu saobraćajnicu koja će istovremno rasteretiti postojeće saobraćajnice. Bolja saobraćajna infrastruktura će ovaj kraj Zlatibora učiniti atraktivnijim kako za turiste tako i za potencijalne investitore.

Pored ove saobraćajnice radi se i trotoar od raskrsnice na Palisadu do raskrsnice na Slobodi. „Već nekoliko godina unazad“, kaže Bojana Božanić, pomoćnik predsednika Opštine za puteve, investicije i građevinsko zemljište, „ta deonica je dosta opasna za pešake zato što su primorani da se kreću kolovozom a put je veoma frekventan.“

Pored radova na putnoj mreži na Zlatiboru u toku su radovi i na putevima u mesnoj zajednici Kriva Reka. Početkom ove nedelje užička “Niskogradnja” je asfaltirala 550 metara puta ka Čajetini. Revitalizacijom ove deonice put do Čajetine će sada biti kraći za 3 kilometra a istovremeno će bezednost saobraćaja biti bolja jer će se saobraća poljoprivrednih mašina izmestiti sa glavnog puta na ovaj.

kriva-reka1

Mlađan Vesović predsednik mesne zajednice Kriva Reka je najavio da će u toku 2014.godine biti asfaltirano i 250 metara puta od Brkovića kuća prema Višovini, a u planu je i nasipanje puta od Ivanovića groblja do Žunića. Pored asfaltiranja za 2014.godinu je planirano i priključivanje zaseoka Ivanovići, Zečevići i Kurćubići na užički vodovod ćome bi počelo rešavanje vodosnabdevanja ove mesne zajednice.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031