fbpx
Događaji Servisne informacije

Asfaltiranje puteva u Alin Potoku i Gostilju

Ovih dana su građevinske mašine bile angažovane na asfaltiranju u mesnim zajednicama Alin Potok i Gostilje.

asfaltiranje-alinpotok15-2

Na teritoriji mesne zajedince Alin Potok u proleće ove godine je urađeno više od 600 metara asfaltnih puteva. U zaseoku Milaćevići je izgrađeno oko 380 metara asfaltnog puta, a u Čumićima oko 250 metara. Ove jeseni radovi su nastavljeni a u mesnoj zajednici planiraju da sledeće godine asfaltiraju novih 700 metara puteva.

asfaltiranje-alinpotok15-1

Predsednik mesne zajednice, Goran Lazović je za zlatiborpress.rs izjavio da je dovođenjem asfalta u zaseoke u zaustavljen odlazak mladih ljudi iz sela.

U planu Saveta mesne zajednice je i da vodovod predaju na upravljanje JKP “Vodovod Zlatibor” iz Čajetine, jer će im to olakšati održavanje mreže i snabdevanje građana vodom.

Paralelno sa radovima u Alin Potoku odvijaju se radovi i u mesnoj zajednici Gostilje. Trenutno se radi put u zaseoku Rakovica u dužini od 1000 metara, a ukoliko vreme bude naklonjeno trebalo bi da se asfaltom pokriju još 2 kilometra.

asfaltiranje-gostilje15-1

Savet MZ Gostilje, u želji da olakša život meštanima i pruži podršku mladim ljudima, stara se da izgradi putnu mrežu, a za ove radove je odvojeno 3,6 miliona dinara. Opština je u ovom projektu učestvovala sa 80% dok su 20% obezbedili meštani. Planirano je da se asfaltiraju put Jezerine – Presedlo od 5 kilometara, kao i kilometar puta prema Čigoti. Uporedo sa asfaltiranjem puta u Rakovici saniraće se i udarne rupe na putu od Jezerina do takozvane Nadine kuće.

crkva-gostilje15-2

Pored preko potrebnih puteva, u Gostilju se gradi crkva posvećena Trećim Trojicama.

“Već sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo za tri meseca završili radove skoro od temelja do krova”, kaže predsednik MZ Gostilje Ljubiša Todosijević. “Planiramo da u toku ove godine pokrijemo crkvu što je sasvim dovoljno za ovu godinu. Ovom prilikom se zahvaljujem mnogim dobrotvorima, prijateljima Gostilja koji su se odazvali i dali određena sredstzva za izgranju crkve. Zahvalio bih se opštini koja je izdvojila milion dinara, kao i svima koji su učestvovali na izgradnji crkve”, dodao je Todosijević.

Izvor: zlatiborpress.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo