fbpx
Događaji Info Vesti Video

Asfaltiranje ulica na Zlatiboru

valjak16-1

Poslednjih dana intenzivirani su radovi na putnoj i komunalnoj infrastrukturi na području mesne zajednice Zlatibor. Vrši se asfaltiranje ulica u naselju Zova i Đurkovac.

“Mi smo planirali obimne radove pred nastupajuću turističku sezonu. Sredstva i izvođači radova su obezbeđeni, ali smo nažalost imali problema sa vremenskim uslovima i obilnim kišama ovog proleća tako da neki radovi koji su vezani za lepo vreme a radi se o rekonstrukciji asfaltne podloge nismo mogli da uradimo u predviđenim rokovima tako da se nadam da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da završimo sve što smo planirali i da spremno dočekamo turističku sezonu,” kaže predsednik opštine Milan Stamatović, za zlatibor.tv

stamatovic16-6

U naselju Zova se trenutno asfaltira pet novih saobraćajnica. Asfalt će dobiti meštani u krakovima ulica Prote Simića (155 metara), Nikole Altomanovića (35 m), Bukvića (krak 1 – 170m i krak 2 – 115 m) i  Bele Vode (150 m). Ukupna vrednost radova ovih radova je 1,3 miliona dinara a finansiraju se sredstvima mesne zajednice. Planirano je i da pored ulice Miladina Pećinara bude izvršena i rekonstrukcija Krfske ulice.

asfalt-prota-simic16

Zlatibor će pored novih saobraćajnica dobiti i modernu uličnu rasvetu. Postojeća rasveta u ulici Miladina Pećinara će biti zamenjena led rasvetom, koja će smanjiti troškove održavanja uz novi dizajn i bolju osvetljenost. Za ove namene je opredeljeno oko 4 miliona dinara.

pavlovic

Predsednik Saveta mesne zajednice Aleksandar Pavlović je u izjavi za zlatibor.tv istakao da će svi započeti radovi biti završeni do početka letnje sezone što će svakako obradovati meštane i goste Zlatibora.

asfaltiranje16-5

Za letnju sezonu predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je najavio da će odluka o zabrani gradnje u toku sezone biti striktno poštovana. Opštinskim odlukama je propisano da je zabranjeno izvođenje radova u Ekstra zoni i prvoj zoni tokom letnje sezone.

asfalt16-2

“Mi ćemo tražiti da se to dosledno poštuje, zato što je tokom cele godine bilo izvođenja radova, pa su vlasnici apartmana i ugostiteljskih objekata imali štetu. tako da moramo imati malo razumevanja prema njima i prema turistima koji dolaze, da ne bude baš tokom cele godine građevinska sezona i da se tokom cele godine izvode radovi,” ističe Stamatović.

Ukoliko vremenske prilike budu naklonjene i putarima i ugostiteljima Zlatibor će zabeležiti još jednu uspešnu sezonu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930