fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

Avantura park na Torniku počeo sa radom

Ski centar Tornik je za predstojeću letnju sezonu pripremio niz novih sadržaja od kojih je najveći Avantura park, koji je počeo sa radom 29.juna.

Na oko 1.000 metara kvadratnih postioci ovog centra će moći da uživaju u novim adrenalinskim sadržajima. Park ima šesnaest prepreka u dva nivoa, kao i dečju zonu. U parku mogu da se okušaju i deca od pet godina kao i stariji. Posebno se vodilo računa o bezbednosti tako da svaki posetilac parka ima maksimalnu sigurnost. Gradnja parka je koštala oko 40.000 evra i predstavlja će odličnu dopunu postojećim sadržajima Ski centra Tornik.

avantura-park16-3

Dejan Ljevnaić vd direktor Skijališta Srbije je istakao da ove godine Tornik dobija nekoliko novih sadržaja. Pored Avantura parka posetiocima Ski centra Tornik za ovu sezonu na raspolaganju će biti i ostali adrenalinski sadržaji kao što je bob na šinama, tjubing staza, a otvorena je i nova biciklistička staza od 3 kilometra koja ima tri segmenta a svaki ima drugačiju podlogu. Takođe Tornik je dobio i novu biciklističku stazu downhill kao i staza za mountng cart, do kraja godine biće završen i projekat zip lajna.

I ove godine Skijališta Srbije će učiniti sve da privuku posetioce tako da su planirani i promotivne vikend akcije kada će adrenalinski sadržaji biti 20% jeftiniji. U saradnji sa TO Zlatibor biće organizovan autobuski prevoz do Tornika, a tokom letnje sezone centar će raditi od 11 od 18 časova.

ljajic-djuric16

Avantura park na Zlatiboru je otvorio Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

“Mi sa zadovoljstvom realizujemo projekte zajedno sa Skijalištima Srbije koji imaju za cilj da Zlatibor zaista postane celogodišnja turistička destinacija. I verujem da sa ovakvim sadržajima i sa ovakvom turističkom ponudom možemo to u jednom kratkom vremenu i da ostvarimo, rekao je Ljajić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u projekat avantura parka i zip lajna na Torniku uložilo 12,5 miliona dinara.

avantura-park16-2

Ljajić je istakao da se trenutno radi i na drugim projektima kao što su kulturni centar i izgradnja zatvorenog bazena dečjeg odmarališta Golija.

“Mi realizujemo i druge projekte sa Turističkim oranizacijama Užica i Čajetine. Izdvojili smo 20 miliona za gradnju Kulturnog centra ovde na Zlatiboru dakle jedan novi sadržaj koji je bio potreban Zlatiboru sa ciljem povećanja i poboljšanja ukupne turističke ponude. Takođe smo izvojili dodatnih 13 miliona za izgradnju zatvorenog bazena dečjem odmaralištu Golija takođe ovde na Zlatiboru. Pomogli smo realizaciju nekih projekata grada Užica zatim spomen kompleks na Kadinjači sve to zajedno će ovaj deo Srbije, zapadnu Srbiju i ovaj region učiniti turistički atraktivnijim nego što je to bio slučaj do sada, dodao je Ljajić.

ljajic-dejan16

Po rečima ministra Ljajića čini se sve što je moguće kako bi se poboljšala turistička infrastruktura a predstoji dalji rad na marketingu kako bi se afirmisali turistički potencijali zapadna Srbije i Zlatibor.

“U  svakom slučaju verujem da ćemo do kraja godine uspeti da sve ove projekte koje sam nabrojao i da realizujemo a bićemo svakako spremni a razgovaraćemo i o nekim  drugim projektima koje Skijališta ovde imaju kako bi mogli da uđemo na vreme u realizaciju tih projekata, zaključio je Ljajić.

avantura-park16-4ljajic

U ime opštine predstavnicima medija se obratio Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, koji se ovom prilikom zahvalio ministru Ljajiću na pruženoj podršci u realizaciji projekta Kulturnog centra. Gradnja kulturnog centra će početi već u avgustu, a Zlatibor će dobiti multifunkcionalni prostor. Kulturni centar će imati pozorišno – bioskopsku salu, galeriju kao i konferencijske sale i prostorije za rad lokalnih udruženja.

ljajic16-avantura

Ministar Ljajić je istokristio priliku da isproba jednu deonicu Avantura parka uz odobravanje novinara i prisutnih građana.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930