fbpx
Događaji Politika Vesti

Balša Božović (DS) podržao rukovodstvo Čajetine

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović je na sednici parlamenta (30.jul) na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima vlade kritikovao Zakon o konverziji zemljišta.

Božović je istakao da podržava predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića, koji traži smenu ministarke, u borbi da očuva interese Srbije.

narodna-skupstina

On je izjavio da očekuje da će Zakon o konverziji zemljišta biti srušen na Ustavnom sudu, a ministarku građevine Zoranu Mihajlović upitao je da li će “slučaj Čajetina” biti jedan od ključnih dokaza da taj zakon omogućava nezapamćenu korupciju. Božović je rekao da je samo u Čajetini četiri milijarde evra vredna srpska imovina predata u ruke PIK Zlatibor, a da je pitanje koliko je pojedinaca u drugim opštinama kojima je omogućeno da se obogate.

“U pitanju je stvaranje nove finansijske elite u Srbiji, novih tajkuna koji su pripadnici određenih političkih opcija”, rekao je Božović, navodeći da će Ustavni sud, pred kojim se nalazi inicijativa DS za ocenu ustavnosti tog zakona, taj akt i oboriti.

Mihajlović je odgovorila da predmeti još nisu konačna rešenja, da ne zna odakle Božoviću podatak da zemljište vredi četiri milijardi evra, te da bi bila presrećna kad bi cena zaista bila toliko visoka jer bi to bilo odlično za sve.

“Predmeti su u toku”, rekla je Mihajlović, naglasivši da tajkuna u ovoj vladi nema niti ih ona prolizvodi već se naprotiv trudi da štiti ustavni poredak zemlje i javni interes.

Osim kritika, Božović je tokom jučerašnje sednice izneo i pohvalu na račun prvog potpredsednika vlade i predsedavajućeg OEBS-u Ivice Dačića, navodeći da je ugodno slušati pohvale međunarodne javnosti kad je u pitanju predsedavanje OEBS-om od strane Srbije.

“Moram da kažem da je ugodno biti iz Srbije kad slušate pohvale i iako sam opozicija želim da vam čestitam na dobro obaveljenom poslu”, rekao je Božović.

Izvor: Blic.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo