fbpx
Bioskop Događaji Kultura

Bioskop: Atomski zdesna

atomski_zdesna_plakat

Danas i sutra (29. i 30.4.2014) u 20 časova u bioskopu Doma kulture u Čajetini možete pogledati film “Atomski zdesna”. Film je režirao Srđan Dragojević koji se proslavio filmovima “Mi nismo anđeli”, “Lepa sela lepo gore”, “Rane”…

U filmu igraju glumci iz svih krajeva bivše Jugoslavije – Miša Samolov, Branko Đurić, Tanja Ribič, Nataša Janjić, Uroš Đurić, Bojan Navojec, Mima Karadžić, Ana Kostovska, Hristina Popović, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Goran Navojec, Isidora Simijonovič, Mladen Nelević, Dubravka Vukotić, Brane Sturbej i Božidar Zuber što filmu daje poseban šmek.

Sam naslov filma je vezan za izraz „atomski zdesna“ koji je korišćen u pešadijskoj obuci JNA kako bi se vojnici pripremili za slučaj atomskog napada.

Ovo je priča o grupi trgovaca letovanjima koji porodaju “tajmšer” apartmane. Letovanje je besplatno uz uslov da se prisustvuje „seansi“ prodaje u sistemu „time-share“ koji podrazumeva da se kupuje ograničeno vreme za korišćenje apartmana na period od 99 godina. Beograđanin Mladen je najuspešniji u ekipi prodavaca iz čitavog regiona, šarmantan i bez skrupula. Glavni menadžer prodaje, Metod, dodeljuje Mladenu „nemoguće“ klijente – Omera, bivšeg ratnog veterana iz Bosne i njegovu ženu Maju.

Omer prema Mladenu gaji neskriveni animozitet. Ovo je Metodova osveta, jer je saznao da njegova žena, Sonja spava sa Mladenom. Na početku prodaje, Metod saopštava svojim prodavcima da im je u posetu došao glavni menadžer, iz Nemačke koji je nezadovoljan njihovim rezultatima. Agenti saznaju da će ostati bez posla ukoliko danas ne ostvare prodaju. Oni se bacaju na svoje „žrtve“ sa žarom očajnika. Počinje „borba“ između prodavaca i kupaca u kojoj se ne biraju sredstva i koja briše razlike između „dželata“ i „žrtve“…

Film je za dve nedelje prikazivanja u Srbiji pogledalo skoro 27.000 gledalaca.

Cena karte je 250 dinara, a projekcija počinje u 20 časova.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930