fbpx
Događaji Knjigoteka Kultura Manifestacije Muzika Pozorište Turizam

Bogat program za drugi avgustovski vikend

U naredna tri dana posetioci Zlatibora će moći da posete brojne manifestacije kako na samom Zlatiboru tako i u okolini.

U petak Čajetina će biti centar Erskog kabarea. Na platou ispred biblioteke u Čajetini biće održan tradicionalni Erski kabare u kome će publika moći da pogleda zanimljive igrokaze “Smešna stana Zlatibora”, “Niška – kabariška” i da uživa u muzici Bid benda iz Zrenjanina. Ovom prilikom će biti proglašeni i najbolji aforizmi na konkursu “Čekajući povišicu”.

erski-kabare15

Istog dana u 21 čas SB Čigota biće predstavljena knjiga aforizama “Odjeci u praznini”. Erski aforizam, kao deo velike porodice srpskog aforizma, postao je zaštitni znak srpske satire, slobodnog i kritičnog duha i veštine da se u prostoru od samo jedne ili dve rečenice sažme čitav mali kosmos asocijacija i poruka, ideja i preokreta, povremeno čak i pravih mini drama.

odjeci-u-praznini

Pored erskog humora i kabarea u petak počinje i II Monin salon vina. U dva dana posetioci Zlatibora će u hotelu Mona moći da vide i osete kako se slažu hrana i vinu u restoranu Perun. Za subotu je planiran salon vina gde će se vinari uz tamburaše predstaviti vina, a istom prilikom biće organizovana i degustacija planinskih sireva (ulaz 300 dinara).

mona-vino

U subotu u Sirogojnu počinje festival “Svet muzike” po po peti put. Publika će u Muzeju na otvorenom “Staro selo” u Sirogojnu imati priliku da čuje aktuelne izvođače tradicionalne muzike i da upozna narodne instrumente, različite vrste pevanja i sviranja. Prvog dana koncerte će održati Milan Vašalić i gitarista Miroslav Tadić koji će nakon toga održati radionicu, dok je za drugi dan festivala najavljena raspevana radionica Svetlane Spajić i koncert harmonikaša Miška Plavog.

svet-muzike15

Na terasi hotela Palisad će iste večeri nastupiti Vlado Georgijev, a publika će moći da uživa u popularnim melodijama ovog popularnog umetnika. Ovaj koncert organizuje hotel Palisad povodom svog zlatnog jubileja, 50 godina postojanja.

vlado-georgijev

Istog dana u 19 časova Erski kabare će gostovati na Zlatiboru na Kraljevom trgu, a u SB Čigota publika će u 20:30 moći da pogleda predstavu poetski kabare – Ivo Andrić.

kabare-poetski

Nedelja je rezervisana za narodna veselja na Oku i Zmajevcu. Na popularnom zlatiborskom izletištu Oko organizuje se narodno veselje uz muziku i besplatan gulaš pod sloganom “Dođite da vratimo tradiciju”. Pored zabavnog programa organizatori su pripremili i brojna sportska nadmetanja u disciplinama mali fudbal, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, prevlačenje klička i konopca. Pored sportskih biće organizovana takmičenja u struganju brvna kladarom i dubećom testerom, trka konja, kao i vuča na vlaci konjskom i volovskom zapregom.

oko2015

Istog dana se održava i Sabor izvorne narodne pesme i igre “Susreti na Zmajevcu” gde će posetioci moći da uživaju u zvucima izvorne narodne muzike. U programu će nastupiti više od 200 učesnika koji će igrati i pevati. I ovde su organizatori pripremili okrepljenje za posetioce a manifestacija počinje u 16 časova.

zmajevac14-4

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo