fbpx
Događaji Košarka Sport Video

Bolan poraz košarkaša KK Zlatibora

ZLATIBOR-ZDRAVLJE 86:87 (27:25, 21:25, 20:16, 18:21)

Dvorana KSC Čajetina
Gledalaca: 400
Sudije: Nikitović, Arsić i Tadić

Zlatibor: Tmušić 8, Đuričić, Radović, Numanović 6, Vasić 21, Petronijević 7, Majstorović 3, Smolović, Marić 22, Mićević 4, Đokić 15

Zdravlje: Ristić 12, Sinadinović 36, Vukadinović, Tešanović 3, Filipović 8, Jovanović 8, Radenković 6, Stanković, Marojević 9, Tešović 3, Miletić, Stojiljković 2

U 7. kolu Druge muške lige ekipa Zlatibora doživela je i treći poraz na svom terenu, ali ovoga puta sigurno bolniji od ranijih, jer su košarkaši Zlatibora u jednoj potpuno neizvesnoj igri faktički poklonili pobedu gostima iz Leskovca.

kk-zlatibor15-3

U prvom poluvremenu postignuto je dosta poena (48:50), a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Tri minuta pre kraja trećeg perioda Zlatibor je imao prednost od od 63:57, ali su gosti serijom od sedam poena anulirali taj zaostatak. U poslednjih deset minuta domaćin je nošem podrškom navijača imao konstantnu prednost, uglavnom od tri poena ali nije uspeo da prelomi utakmicu. Kod vođstva od 86:85 i uz posed lopte , Ristić je oduzeo Đokiću loptu i poentirao. Zlatibor je imao poslednji napad i šut za pobedu ali Petronijević nije bio precizan.

Sinadinović je postigao 36 poena uz odličan procenat šuta, a ekipa Zdravlja je bila je uspešnija u šutu za tri poena (13 od 32 pokušaja, a Zlatibor 4 od 16 pokušaja). Zlatibor je odlično izvodio slobodna bacanja (30 od 33 pokušaja) i imao je više skokova (37 prema 22), ali je napravio čak 10 grešaka (izgubljenih lopti) više od koji su neke bile presudne. Kod Zlatibora Marić je bio najefikasniji sa 22 poena, dok je Vasić ubacio 21, a Đokić 15.

Snimak TV Čajetina

Sudije su dosuđivanjem nepostojećeg faula Vasiću u napadu, nedosuđivanjem faula nad Đokićem ispred klupe gostiju, kao i nesankcionisanjem ulaska u teren igrača Zdravlja sa klupe i raspravu sa njima uticale na konačan ishod ove utakmice.

D. Milojević

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo