fbpx
Događaji Društvo Manifestacije Porodica Turizam Video

Božićni praznici u hotelu Mona

Uprava hotela Zlatibor Mona se i ove godine potrudila da gostima boravak u hotelu tokom božićnih praznika bude prijatan.

 mona-bozic16-8

Ove godine je na platou ispred hotela Mona oživeo Božićni trg, na kome su postavljeni štandovi sa slanim i slatnim posluženjem, a kompanija Zlatiborac je pripremila suhomesnate specijalitete za degustaciju. Tu je bila i maskota kompanije Zlatiborac, a mnogi su iskoristili priliku da se sa popularnim Zlatiborcem i fotografišu.

mona-bozic16-7

Na Badnje veče je organizovano loženje badnjaka koji je osveštao protojerej David Selaković, paroh Zlatiborski. Potom je usledilo veselje uz trubače, koji su svirali popularne kompozicije. Te večeri se mogla probati pita sa višnjama, kao i posni kanape…

mona-bozic16-2

Božićno jutro je u Moni proteklo u prazničnoj atmosferi a oko 11 sati je na Božićnom trgu je organizovano i lomljenje česnice.

Ovogodišnja česnica je imala prečnik od jednog metra. A prvi su komade odlomili najmlađi. Kao i prethodnog dana svi su mogli da se posluže proizvodima kompanije Zlatiborac, sitnim kolačima, toplim čajem, kuvanim vinom i vrućom rakijom.

U česnici su i ove godine umešani novčići, a prema verovanju, onaj u čijem se parčetu pogače, koja se lomi rukama, nađe novčić, imaće sreće u narednoj godini. Hotel Mona je za one koji pronađu novčić u česnici pripremila i nagrade, tako da su najsrećnniji mogli da dobiju bocu vina, večeru za dve osobe u restoranu Perun ili vikend za dve osobe u hotelu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930