fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti Video

Čedomir Jovanović i Boris Tadić posetili Zlatibor

Juče su na Zlatiboru boravili lideri Saveza za bolju Srbiju Čedomir Jovanović i Boris Tadić. Oni su na Kraljevom trgu na Zlatiboru razgovara sa građanima a zatim su dali izjave za medije. Članovi i simpatizeri Socijaldemokratske stranke i Liberalno demokratske partije su ovom prilikom delili propagandni materijal koalicije okupljenim građanima. Mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu sa Čedom i Borisom.

ceda-boris16-1

Tadić i Jovanović su zatim dali izjave za medije.

“Mi ne blatimo i ne huškamo na svoje političke protivnike, ali stojimo sa našim politikama i našim uverenjima pred onima za koje verujemo da donose veliku štetu i opasnost za život Srbije. To su pre svega nacionalističke i šovinističke stranke. To je desnica koja ponovo raste. Jedan deo desnice hoće Srbiju da vodi u srednji vek, diči se tako nekim vrednostima koje su potpuno anahrone i van vremena. Drugi deo desnice preti hapšenjima, nasilništvom i tako dalje. Ovde prvo mislim na Dveri a drugo mislim na Vojislava Šešelja, rekao je Tadić. On je zatim skrenuo pažnju da je vlada Srbije desničarska i da je penzionerima i radnicima uzela deo primanja pod izgovorom da je potrebna reforma društva i podsetio prisutne da nije reforma kada građani štede već kada država štedi.

ceda-boris16-3

“Reforma podrazumeva da kada utegnete sistem, smanjite troškove i učinite ga efikasnim i blagotvornim za stanovništvo. To je reforma,” istakao je Tadić

Na pitanje o postizbornim koalicijama Čedomir Jovanović je rekao da je jasno s kim koalicija Savez za bolju Srbiju može i da ljudi znaju šta mogu da očekuju od lidera ovog Saveza.

“Želeli bi da konsolidujemo građansku, demokratsku scenu u Srbiji. Pokušali smo da se dogovorimo sa Demokratskom strankom i nadam se da ćemo taj veliki dogovor napraviti posle izbora, kako bi bili konkurentni Vučiću i njegovoj stranci, rekao je Jovanović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930