fbpx
Događaji Društvo Zdravlje

Čigotina škola zdravlja na Prolećnom festivalu zdravlja

U Beogradu će se u četvrtak i petak (19. i 20. marta 2015. godine) u Domu omladine (Makedonska ulica 22) održati 11. Prolećni „Lilly apoteke” Festival zdravlja Beograd 2015.

festival_zdravlje

Na Festivalu će se predstaviti više od 70 izlagača, a biće održana predavanja na više od 100 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.200 ljudi.

Zlatibor će na Festivalu predstaviti Specijalna bolnica Čigota koja će 19.marta u 15:30 na velikoj bini predstaviti program “Čigotina škola zdravlja”. Čigotin tim je i za ovu priliku pripremio iznenađenja za posetioce, a treba podsetiti da je na nedavno održanom Sajmu turizma SB Čigota oduševila posetioce svojim zdravim zalogajima.

cigota-fest-zdravlje

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi, pritiska, zuba i bodi mas indeks, a na štandu „Pronađi meru” studenati medicine će posetiocima održati edukacije o pravilnom čitanju etiketa o preporučenom dnevnom unosu kalorija.

Ovaj festival je posvećen prevenciji gojaznosti, važnosti bavljenja fizickim aktivnostima kao i balansu između unetih i potrošenih kalorija. U saradnji sa kompanijom Imlek biće organizovan „Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće, kravice i ostale drugare”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

Ulaz na festival je besplatan a manifestaciju su podržali Zdravstvena ustanova Apoteka „Lilly drogeria” (generalni sponzor), „Mg Miveli“ (zlatni sponzor), projekat „Pronađi meru“ (specijalni pokrovitelj) i kompanije „Imlek”, „Oralent” i „Cryo-save”.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031