fbpx
Događaji Sport Sport+ Video

City games – Zlatibor 2019 – uživo

 

Sa malim zakašnjenjem zbog kiše koja je ovog popodneva padala na bazenu hotela Olimp je počeo međunarodni City games turnir. Na ovom takmičenju nastupaju ekipe iz Makedonije, Slovenije i Srbije. Ovog puta ovo takmičenje se odvija uz novu scenografiju a staru zeleno – narandžastu je zamenila nova plavo – zelena.

Srbiju predstavljaju ekipe Loznice, Subotice i Kragujevca, dok Makedoniju predstavlja ekipa Skoplja a Sloveniju šampionska ekipa Maribora. Ovom prilikom na programu je pet igra.

U prvoj igri potrebno je da ekipe naprave vino a nadmeću se ekipe Skoplja i Kragujevca, potom su nastupile ekipe Loznice, Maribora i Subotice. Najbolja ekipa u prvoj igri je bila ekipa Kragujevac koja je iscedila 4.7 litara vina što im je donelo 8 poena. Drugo mesto su osvojili subotičani a treće mesto je pripalo ekipi Skoplja.

 

A zatim je na red došla igra leteći vaterpolo gde su prvo u bazen ušle ekipe Loznice i Skoplja, a potom su snage odmerile ekipe Kragujevca, Maribora i Subotice. I u drugoj igri se nastavlja dominacija ekipe Kragujevca koja je ponovo osvojila maksimalan broj poena,

U trećoj igri ekipe imaju zadatak da spasavaju turistkinje u moru, a prva nastupa ekipa Maribora, a potom slede i ostale ekipe. Najbrža ekipa u spašavanju turistkinja je bila ekipa Maribora koja osvaja 8 poena. Ekipa kragujevca je druga, a zatim slede Skoplje, Subotica i Loznica.

U ukupnom plasmanu posle tri igre Kragujevac je i dalje prvi sa 22 poena. Na drugom mestu je ekipa Skoplje (14) Subotica je treća (12), Maribor četvrti (8), a Loznica je peta sa šest poena.

Subotica otvara takmičenje u disciplini vošarka, koja kombinuje vaterpolo i košarku. Ovo je bila i najduža igra a dominacija ekipe iz Kragujevca se nastavlja. I pored kaznenih sekundi prvo mesto u ovoj igri je pripalo kragujevčanima koji su rešili za 4 min i 10 sekundi.

Pred poslednju igru ekipa Kragujevca ima 30 poena, Skoplje 20, Subotica 14, Maribor 10 i Loznica 6 poena. Prema propozicijama u poslednjoj igri se nadmeću četiri prvoplasirane ekipe što znači da je ekipa Loznice završila takmičenje.

Sada je na programu odlučujuća disciplina veslo. U prvom polufinalu igre veslo snage će odmeriti ekipe Kagujevac i Subotica dok u drugom polufinalu se prevlače ekipe Maribor i Skoplje.

U prvom polufinalu ekipa Subotice je bila bolja od Kragujevca, dok je u drugom polufinalu slavila ekipa Skoplja. U meču za treće mesto Kragujevčani su savladali ekipu Maribora.

Finale je donelo dosta uzbuđenja ali je ekipa Subotice na kraju uspela da savlada goste iz Makedonije. U ovoj igri Subotičani su osvojili 12 poena, ekipa iz Skoplja devet, Kragujevac šest a Maribor 3.

Na kraju kada se podvuče crta prvo mesto na turniru je pripalo ekipi Kragujevca (36 poena), drugo je osvojila ekipa Skoplja (29 poena) a treće mesto ekipa Subotice (26 poena).

Citi games se nastavljaju već 6.jula kada sledi nadmetanje u Sokobanji. Na Zlatiboru najvatrenije navijače su imali Kragujevčani kao i gosti iz Makedonije. Organizacija takmičenja je tradicionalno bila na visokom nivou uprkos nestabilnom vremenu.

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031