fbpx
Događaji Društvo Kuhinja Obrazovanje

Đacima predstavljena zdrava hrana

U petak, 1‚6.oktobra u zlatiborskim školama je obeležen Dan zdrave hrane, koji se obeležava svake godine od 1979.godine. Ovaj datum se prigodnim programima obeležava u više od 150 država u svetu.

zdrava-hrana-osdt15-4

Ovim povodom osoblje Doma zdravlja iz Čajetine je održalo seriju predavanje o pravilnoj ishrani i zdravoj hrani u OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine i OŠ Milvoje Borović iz Mačkata.

Spremanje voćne salate OŠ Dimitrije Tucović
Spremanje voćne salate OŠ Dimitrije Tucović

Prvo su đacima održana predavanja o pravilnoj ishrani, a posebnu pažnju je privukla piramida ishrane. Na ovaj način su đaci upoznati sa pravilnom ishranom i na koje namirnice treba da obrate pažnju, kao i namirnice koje bi trebali da izbegavaju.

Spremanje voćne salate OŠ Milivoje Borović
Spremanje voćne salate OŠ Milivoje Borović

Posle predavanja, đaci su primenili novostečena znanja pa su pripremili voćne salate. Za ovu priliku svi đaci su u škole doneli raznovrsno voće, jabuke, kruške, banane, kivi, mandarnine, grožđe…

Učenici su voće ljuštili, seckali i na kraju su uz pomoć svojih nastavnika napravili ukusne i zdrave voćne salate.  Đaci i nastavnici su uživali, kako u pripremanju, tako i u konzumiranju voćnih salata.

Obe škole su uključene u međunarodni projekat Eko škola koji ima za cilj da se među đacima podigne svest o značaju ekologije.

U ovoj školskoj godini škole su obeležile značajne eko datume, kao što su Dan reka (OŠ Milivoje Borović), Svetski dan čistih planina, Svetski dan turizna i Svetski dan životinja (OŠ Dimitrije Tucović).

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930