fbpx
Događaji Manifestacije Turizam Video

Danas počinje I. međunarodni sajam turizma u Banja Luci

sajam-banja-luka14

Danas počinje Međunarodni sajam turizma i zdravlja u Banja Luci. Na ovom sajmu će se predstaviti i turistička organizacija Zlatibora.

Međunarodni sajam turizma u Banjaluci po prvi put ove godine organizuje Turistička organizacija grada Banja Luka, koja je u isto vreme i suorganizator Međunarodnog sajama „Putevi zdravlja”, koji se održava po treći put.

Sajam se održava od 18. do 20. septembra, na glavnom gradskom trgu, Trgu Krajine. Sajam će svečano biti otvoren u 11 časova na Trgu Krajine. Očekuje se više da Sajam poseti više od 50.000 građana glavnog grada Republike Srpske.

Na sajmu će se predstaviti i Turistička organizacija Zlatibora, koja tradicionalno nastupa na tržištu Bosne i Hercegovine. Prema podacima TO Zlatibor posećenost Zlatibora za prvih osam meseci ove godine je na nivou prošlogodišnje. U avgustu je posećenost bila za oko 4% veća nego prošle godine, dok je u julu zabeležen rast broja noćenja i dolazaka gostiju u odnosu na isti period prošle godine od 17%.

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor je istakao da je broj stranih turista na Zlatiboru za 20% veći nego prošle godine, ali da je u isto vreme Zlatibor posetio manji broj domaćih gostiju.

Tokom Sajma biće organizovana i radionica o temi „Mogućnosti unapređenja zdravstvenog turizma“, dok će u okviru Međunarodnog sajma “Putevi zdravlja“ biti održane edukativno-zabavne radionice za najmlađe pod nazivom “Zdravograd”. Tako da će za najmlađe biti organizovani dečiji vrtići zdravlja, Juniorska olimpijada i igraonice za decu. Pored sadržaja za najmlađe posetioci će moći da učestvuju u kreativnim radionicama “Jedem zdravu hranu”, “Za lepši osmeh – pravilno pranje zuba”, “Šta znaš o zdravoj hrani?”, “Školica sporta”, “Zagrizi zdravo – Mlečni proizvodi u dečjoj ishrani” i biće organizovan “Kviz znanja – Šta piju krava i koza kada daju mleko”.

Svi posetioci moći će da dobiju informacije o turističkim događajima, planinskim i banjskim centrima, te o medicinskoj opremi i zdravom stilu života.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031