fbpx
Događaji Knjigoteka Kultura

Deca među narcisima – rezultati literarnog konkursa

deca-narcisi-konkurs-16-2

Sinoć su proglašeni i pobednici literarnog konkursa 24.festivala Deca među narcisima. Ove godine su đaci pisali na teme:

 1. “Bez osmeha su svaka usta
  Na svakoj glavi prazna i pusta”
 2. “Neću da vam kažem – baš vas se i ne tiče!”
 3. “Snovi su vrline ali i mane
  Zavisi s koje se gledaju strane”
 4. “Odlučio sam da ne odrastem”
 5. “Nigde na svetu nema neba kao što je naše””
 6. “Kad suza kane na dlan”
 7. “Tata i mama da li ste i vi nekad bili mladi?”

Najbolje radove je ocenjivao kum Festivala Gradimir Stojković koji je zajedno sa članovima žirija doneo odluku da pohvale radovi Nataše Kostadinović (Šljivovica – 1. razred, OŠ „Milivoje Borović“), Danica Paripović (Bor – 4. razred, OŠ „3. Oktobar“), Anastasija Trajković (Žitkovac – IO Moravac 4. razred, OŠ „Vuk Karadžić“), Ana Elhardt (Beograd – 7. razred, OŠ „Dr Arčibald Rajs“), Kristina Škodrić (Čajetina – 7. razred, OŠ „Dimitrije Tucović“). Žiri je doneo odluku da se posebno pohvali Snežana Stojanović,  mentor za selekciju OŠ „Vasa Čarapić“ Beli Potok

deca-narcisi-konkurs16-3

Što se tiče nagrada žiri je doneo odluku da prva nagrada pripadne Katarini Stojadinović iz Aleksinca, učenici 5. razreda, OŠ „Ljupče Nikolić“ za rad na temu Tata i mama da li ste i vi nekad bili mladi. Druga nagrada je pripala Bojanu Mariću iz Šljivovice (6. razred, OŠ „Milivoje Borović“) za pesmu Tata („Kad suza kane na dlan“) i Milutinu Matoviću iz Kuršumlije (4. razred, OŠ „Drinka Pavlović“) za rad na temu “Neću da vam kažem – baš vas se i ne tiče!”.

deca-narcisi-konkurs-16-4

Žiri je dodelio i tri treće nagrade koje su dobile Milica Zdravković iz Belog Potoka (7. razred, OŠ “Vasa Čarapić“), Una Bugarčić iz Kraguejevca (5. razred, OŠ „Stanislav Sremčević“) i Sofija Matović iz Niša (3. razred, OŠ „Car Konstantin). Ove mlade spisateljice su nagrađene za radove Ima nešto što ti ne znaš, Mama i tata i vi ste bili mali i Osmeh je čudo.

deca-narcisi-literarni16-1

Svi radovi će biti objavljeni u zborniku festivala.

deca-narcisi-konkurs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930