fbpx
Bioskop Događaji Kultura

U subotu “Budjenje sile” u Čajetini

DECEMBARSKI FILMSKI BIOSKOP

Za kraj decembra u bioskopu Doma kulture u Čajetini će biti prikazana tri zanimljiva filmska ostvarenja. Publika će 26.decembra moći da pogleda filmove Mali princ, Smrdljiva bajka i na kraju Star wars: Buđenje sile.

maliprinc-film

Najmlađi će u 16 časova moći da pogledaju crtani film Mali princ koji je urađen po istoimenoj knjizi. Ova filmska priča prati život “Devojčice” koja ima more obaveza, rokovnike i planere. Svaki sekund njenog vremena je isplanira, a u planeru nema mesta za igru i maštanje. No, kada upozna starog pilota iz komšiluka njen život će se iz korena promeniti.

Film je sinhronizovan na srpski jezik a glasove su animiranim junacima pozajmili: Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Anđela Džaferović, Aleksa Radujko, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nataša Balog i mnogi drugi.

foto_vest_smrdljivabajka_1447409122

Zatim sledi film domaći film “Smrdljiva bajka” u kome se igraju Žarko Laušević, Jelena Đokić, Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Cvijeta Mesić, Nebojša Ilić, Miloš Samolov, Bojan Lazarov, Marko Gvero…

Ovo je priča o beskućnicima, koja je prikazana kroz ljubavnu priču. Glavnu ulogu, beskućnika Moma igra Žarko Laušević, a njegova partnerka je Jelena Đokić koja igra Emu. Film je premijerno prikazan 25.novembra i do sada ga je pogledalo više od 50.000 gledalaca u Srbiji.

star-wars-force-awakens-trailer

U na kraju večeri film koji trenutno obara sve svetske rekorde Star Wars: Budjenje sile. Ovo je sedmi film najčuvenije SF sage. Glumačka ekipa koju predvodi Harison Ford je ponovo na okupu, a tu su i  Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew i Max von Sydow.

Radnja filma se odvija nekih 30 godina posle događaja koji su opisani u filmu Povratak Džedaja iz 1983.godine. Radnja prati borce otpora u borbi protiv Prvog reda.

Ovo filmsko ostvarenje je premijerno prikazano 14.decembra ove godine a prikazuje se u 2D, 3D i IMAX 3D formatima.  Prvog vikenda prikazivanja film je u Americi zaradio 238 miliona dolara, a ukupno 517 miliona što je najuspešniji prvi vikend u istoriji filma. Produkcijska kuća Lukasfilm planira još dva nastavka koji bi u bioskope stigli 2017 i 2019.godine.

Cena karata za filmove Mali princ i Smrdljiva bajka su po 250 dinara, dok je cena za Star Wars: Buđenje sile 300 dinara.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031