fbpx
Događaji Manifestacije Servisne informacije Turizam Vesti

Delegacija policijske asocijacije posetila Zlatibor

Predstavnici Internacionalne policijske asocijacije (International Police Association – IPA) su posetili opštinu Čajetina. U delegaciji su bili predstavnici IPA Ruske Federacije, Izraela i Srbije koji su se upoznali sa planovima lokalne samouprave i mogućnostima saradnje.

stamatovic-ipa15-3

IPA je strukovna organizacija policajaca, formirana 1. januara 1950. godine, koja okuplja preko 600.000 članova u 65 država sveta. Ona je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca, kako aktivnih tako i penzionisanih bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu i dr. Politički je i poslovno potpuno nezavisna i nevezana ni za jednu drugu organizaciju ili udruženje. Otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmene strukovnih iskustava.

stamatovic-ipa15-2
Aleksej Gankin, predsednik IPA Ruske federacije i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina

Neprofitabilnog je karaktera i zasnovana je na principima postavljenim u Jedinstvenoj deklaraciji o ljudskim pravima usvojenoj od strane Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija 1948. godine. Registrovana je na temelju svojih ciljeva pri Ujedinjenim Nacijama, Savetu Evrope, Organizaciji Američkih država sa savetodavnim statusom kao međunarodna organizacija, koja održava operativne veze sa UNESKO-m i EUROPOLOM.

Njen moto „Servo per Amikeco“ („Služba kroz prijateljstvo“), dopreo je do nezamislivo mnogo ljudi u želji da napravi mostove prijateljstva i međunarodne saradnje među policajcima, a njen osnivač je Artur Trop, policijski narednik iz Engleske.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo