fbpx
Biznis Događaji Info Kapital Lokalna privreda Vesti Video

Delegacija UNDPa posetila Čajetinu

Danas je opštinu Čajetina posetila delegacija Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) koju su predstavljali Irena Vojáčková-Sollorano (Direktorka UNDP-a Srbija –  ‎UN Resident Coordinator & UNDP Resident Representative), Olivera Purić, pomoćnica stalnog predstavnika UNDP i Dragan Stefanović, koordinator projekta UNDPa. Oni su održali sastanak sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i Bojanom Božanić, šefom odseka za investicije. 

undp-poseta-cajetina1

Na sastanku se govorilo o rezultatima dosadašnje saradnje u skladu sa potpisanim projektom dokumentima između opštine Čajetine i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) iz 2012. godine. Kroz ovakav modalitet saradnje realizovano je nekoliko aktivnosti iz oblasti turizma i unapređenja lokalne infrastrukture koje su bile deo godišnjeg plana rada u 2012 i 2013 godini. Uz pomoć UNDPa su uređena šetališta pored jezera i ispod restorana Zlatni bor, kao i nekoliko teretana na otvorenom a zajednički se radilo i na izgradnji auto-kampa na Zlatiboru.

Takođe se govorilo o mogućnostima za još intenzivniju saradnju u narednom periodu.  Na ovakav način realizuju se aktivnosti koje su deo strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Čajetina.

undp-poseta-cajetina3

Irena Vojáčková-Sollorano (UN Resident Coordinator & UNDP Resident Representative) je u izjavi za medije istakla da postoji dugotrajna saradnja sa opštinom Čajetina i drugim opštinama u regionu. Danas smo sa predsednikom opštine razgovarali o novim konkretnim budućim projektima za koje verujemo da će biti realizovani, ali kako su neke administrativne procedure u toku i ali kada se one završe rado ćemo se javno pojaviti i nastaviti našu saradnju.

undp-poseta-cajetina2

Milan Stamatović je ovim povodom izjavio da je Čajetina prva opština koja će sa UNDP sklopiti sporazum o suinvestiranju u projekat gondole na Zlatiboru. Ovim sporazumom će troškovi gradnje gondole biti značajno smanjeni jer će investitori biti oslobođeni plaćanja PDVa i carina što će ubrzati realizaciju ovog projekta. Stamatović je dodao da je saradnja sa UNDPom do sada bila uspešna, i da će se ova saradnja nastaviti. On je istakao da će učešće UNDPa u realizaciji projekta potvrditi ozbiljnost, a u isto vreme će predstavljati i garanciju da će projekat gondole biti brzo realizovan. 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031