fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda Servisne informacije Svet Vesti Video

Delegacija UNDPa posetila Čajetinu

Danas je opštinu Čajetina posetila delegacija Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) koju su predstavljali Irena Vojáčková-Sollorano (Direktorka UNDP-a Srbija –  ‎UN Resident Coordinator & UNDP Resident Representative), Olivera Purić, pomoćnica stalnog predstavnika UNDP i Dragan Stefanović, koordinator projekta UNDPa. Oni su održali sastanak sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina i Bojanom Božanić, šefom odseka za investicije. 

undp-poseta-cajetina1

Na sastanku se govorilo o rezultatima dosadašnje saradnje u skladu sa potpisanim projektom dokumentima između opštine Čajetine i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) iz 2012. godine. Kroz ovakav modalitet saradnje realizovano je nekoliko aktivnosti iz oblasti turizma i unapređenja lokalne infrastrukture koje su bile deo godišnjeg plana rada u 2012 i 2013 godini. Uz pomoć UNDPa su uređena šetališta pored jezera i ispod restorana Zlatni bor, kao i nekoliko teretana na otvorenom a zajednički se radilo i na izgradnji auto-kampa na Zlatiboru.

Takođe se govorilo o mogućnostima za još intenzivniju saradnju u narednom periodu.  Na ovakav način realizuju se aktivnosti koje su deo strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Čajetina.

undp-poseta-cajetina3

Irena Vojáčková-Sollorano (UN Resident Coordinator & UNDP Resident Representative) je u izjavi za medije istakla da postoji dugotrajna saradnja sa opštinom Čajetina i drugim opštinama u regionu. Danas smo sa predsednikom opštine razgovarali o novim konkretnim budućim projektima za koje verujemo da će biti realizovani, ali kako su neke administrativne procedure u toku i ali kada se one završe rado ćemo se javno pojaviti i nastaviti našu saradnju.

undp-poseta-cajetina2

Milan Stamatović je ovim povodom izjavio da je Čajetina prva opština koja će sa UNDP sklopiti sporazum o suinvestiranju u projekat gondole na Zlatiboru. Ovim sporazumom će troškovi gradnje gondole biti značajno smanjeni jer će investitori biti oslobođeni plaćanja PDVa i carina što će ubrzati realizaciju ovog projekta. Stamatović je dodao da je saradnja sa UNDPom do sada bila uspešna, i da će se ova saradnja nastaviti. On je istakao da će učešće UNDPa u realizaciji projekta potvrditi ozbiljnost, a u isto vreme će predstavljati i garanciju da će projekat gondole biti brzo realizovan. 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo