fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda

Demanti Vladimira Jeremića

Danas smo primili pismo elektronskom poštom od Vladimira Jeremića u vezi teksta koji smo juče objavili o izmeštanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Pismo prenosimo u celosti:

ДЕМАНТИ
Информације о наводном заустављању измештања комуналне инфраструктуре

Поштовани господине Уредниче,

Дужни смо и одговорни да Вас замолимо да објавите истину о „заустављању“ измештања комуналне инфраструктуре на почетку улице Светогорске у Златибору.

Истина је да је на почетку те улице у току 2008.године изграђен спортски терен Кошаркашко игралиште, заједничким улагањем Општине Чајетина (25%), Месне заједнице Златибор (25%) и Владимира Јеремића власника СУР КЕДАР (50%). Овај Уговор стављамо Вам на располагање, како би своје гледаоце упознали са његовим садржајем.

vodovod-svetogorska2-2014

Кошаркашко игралиште у време изградње изграђено је на кат.парцели број 4576/1 КО Чајетина. Општина Чајетина ову кат.парцелу, крајем 2013.године, тајно и незаконито је препарцелисала, тако што су цепањем те парцеле формиране кат.парцеле број 4576/4 и 4576/5.

Након тако извршене парцелације, општина је покренула и спровела поступак продаје тих парцела. У том поступку продата је кат.парцела број 4576/5.
Кад сам сазнао за поступак продаје, одмах сам упутио приговор Општинској управи у Чајетини. И овај приговор Вам стављам на располагање, како би се избегла било каква произвољна интерпретација садржине приговора.

На тако изјављен приговор одговорила ми је начелница Општинске управе Славица Дидановић, писаним актом број 350-161/2013-03 од 03.02.2014.године, у коме се Кошаркашко игралиште постојеће третира као „изграђена асфалтна површина без одобрења за изградњу“.

То је врло занимљиво, ако ни због чега а оно из разлога што и Начелница признаје да се ради о изграђеној асфалтној површини и то без одобрења за грађење.
Правна логика говори сама за себе, да је све оно што је изграђено, да је то објекат, али и да се само објекти граде уз грађевинске дозволе или без тих дозвола.

Логично је дакле закључити – ако је та асфалтна површина изграђена без одобрења за градњу, да је то изграђени објекат, у смислу члана 2 тачка 22 Закона о планирању и изградњи.

Након тога устао сам са тужбом пред, Основним судом у Ужицу, у предмету П.145/2014, којом тражим да суд пресудом утврди да је Кошаркашко игралиште изграђени објекат, на коме сам ја сувласник по основу заједничког грађења са општином Чајетина и Месном заједницом Златибор. У тужби сам захтевао и издавање привремене мере, којом би се општини Чајетина забранило да отуђује напред наведене кат.парцеле и да на њима предузима било какве фактичке радње грађевинске и друге природе. Овај поступак је у току.

vodovod-svetogorska4-2014

Не ради се дакле ни о каквом ометању измештања комуналне нфраструктуре, већ о незаконитом покушају рушења Кошаркашког игралишта, како би се кат.парцела на којој је то игралиште изграђено, незаконито отуђила трећем лицу.

Битно је при том да је Општинска управа у поступку парцелације наведених парцела лажно приказала да се ту ради о неизграђеном грађевинском земљишту, иако је општепозната чињеница да је Игралиште изграђено још 2008.године.

Очигледно је дакле да локални моћници, губитнци у протеклим изборима, настављају са јавним изношењем неистина, незаконитим радом и распродајом Златибора.

Сваком је јасно да се Кошаркашко игралиште, као неспорно изграђени објекат, не може рушити без одлуке суда или другог државног органа.

Ту одлуку не може заменити „наредба“ начелнице Општинске управе, која би то требала да зна с обзиром на своју стручну спрему и радно искуство.

Због тога Вам се обраћам са предлогом да о овој теми организујете јавно суочавање, како би се јавности сатвили на увид сви расположиви документи.

Нема дакле рушења Кошаркашког игралишта без законито донете одлуке надлежног органа.

Владимир Јеремић
СУР КЕДАР

Златибор, 03.04.2014.године.

Zbog problema koje trenutno imamo sa elektronskom poštom do trenutka objavljivanja ovog teksta nsimo dobili na uvid i dokumenta koja je gospodin Vladimir Jeremić pomenu u tekstu.

U međuvremenu nam je u redakciju stigao i ugovor zajedničkom finansiranju izgradnje terena za rekreaciju.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930