fbpx
Događaji Turizam Video

Deskograd – nova vila

Desimir Marjanović, poznati Desko je pre dvadeset godina započeo nesvakidašnji graditeljski poduhvat. Do sada je više od četrdeset kuća različitih veličina u blizini Zlatibora, a samo naselje je dobilo ime po tvorcu Deskograd.

deskograd16-6

Mir i tišina uz prelep pogled na zlatiborska brda čine ovo naselje pravim mestom za opuštanje i odmor. Te kvalitete su prepoznali brojni gosti iz celog sveta, a neki su odlučili i da kupe svoj komad raja.

“Prvo su stigli Italijani, a potom su stigli Švajcarci, Nemci, Danci, Litvanci, Belgijanci i Rusi. Ovde svi živimo zajedno, a priča se kako ko zna i ume, ali problema u sporazumevanju nema,” kaže Desimir Marjanović.

Arhitektonski, naselje predstavlja spoj tradicionalne zlatiborske arhitekture gde dominiraju prirodni materijali, drvo i kamen uz obezbeđen savremeni komfor.

Deskograd je od ove godine bogatiji za još jednu vilu. Zanimljivo je pomenuti da je ovo bio jedan od prvih objekata u opštini Čajetina za koji je izdata elektronska građevinska dozvola.

novavila16-4

Vila ima površinu od oko 250 kvadrata u tri etaže. U spoljašnjoj obradi dominira drvo, a posebno su impozantni stubovi od oblica sa obe strane kuće. Istočni zid je obložen kamenom koji služi kao ram za  veliki panoramski prozor.

novavila16-1

Prizemljem dominira dnevni boravak sa panoramskim prozorom, kaminom i galerijom. Tu je kuhinja sa trpezarijom kao i terasa sa prekrasnim pogledom na zlatiborske suvate. Prvi sprat je zamišljen kao prostor za odmor, tu su tri spavaće sobe, dva kupatila, saunu i glariju. Posebno je  interesantno led osvetljenje postavljeno na podu u hodnicima. Ovde treba reći da glavna spavaća soba ima i veliku terasu. Ono što vili daje posebnu draž je potkrovlje koje neodoljivo podseća na zlatiborske kolibe.

novavila16-5

Vila ima veliko ograđeno dvorište koje je idealno za kućnu zabavu, garažu i centralno podno grejanje sa kotlom na briket.

Arhitektonski Deskograd je dobio remek-delo koje će zasigurno privlačiti pažnju posetilaca, a više informacija o Deskogradu možete dobiti na facebook stranici Deskograd.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031