fbpx
Događaji T-Info Turizam

Dino park počinje sa radom ovog leta

Danas je u prostorijama TO Zlatibor predstavljen projekat Dino parka na Zlatiboru. O ovom projektu su govorili direktor TO Zlatibor Arsen Đurić i predstavnik kompanije Dino park Zlatibor, Vladimir Ružić.

dino-park16-1

Na početku se pristutnim novimarima obratio direktor TO Zlatibor Arsen Đurić koji je rekao da će Dino park upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, a istovremeno će biti otvoreno više od 40 radnih mesta. Đurić je istakao da se radi o najvećem parku na Balkanu i da je opština Čajetina izdala lokaciju za izgradnju parka.

djuric-ruzic

Više detalja o samom Dino i avantura parku je izneo Vladimir Ružić iz kompanije Dino park Zlatibor. Park će se prostirati na oko 3 hektara na lokaciji iznad Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ a sa leve strane ulice Sportova. Posetioci će moći da pogledaju 30 dinosaurusa u prirodnoj veličini, što pokretnih, što statičnih od kojih će najveća atrakcija biti Tireks dužine 15 metara i visine 8 metara.

dino-park16-3

Ružić je istakao da će ovo biti edukativni i zabavni park, gde će posetioci moći da nauče nešto novo o dinosaurusima a planirano je i pokretanje brojnih radionica. Pored edukativnih sadržaja, planirana je gradnja klizališta koje će raditi cele godine, otvorenih i zatvorenih dečijih igrališta i rođendaonice za proslavu dečijih rođendana. U planu je predviđena i gradnja terena za mini golf, kao i staze za jahanje ponija, a biće uređen i poligon za „paintball“, bina na kojoj će se održavati predstave i avantura park.

dino-park16-4

Što se tiče komercijalnih sadržaja planirano je otvaranje kafe picerija i restorana, kao i suvenirnice i dino šopa. U kompaniji Dino park Zlatibor nameravaju da posetiocima pruže celodnevnu zabavu sa velikim brojem sadržaja. U kompaniji napominju i da su bezbednost i zdravlje posetilaca na prvom mestu tako da će park imati profesionalno obezbeđenje i medicinsko osoblje.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930