fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

Doček 2016 za 25.000 gostiju

Na Zlatiboru se privode kraju pripreme za doček 2016.godine. Ovim povodom je u sredu 23.decembra u prostorijama TO Zlatibor organizovana konferencija za medije. O aktivnostima TO Zlatibor je govorio direktor Arsen Đurić.

sneg-novembar15-3

On je najavio koncert Sergeja Ćetkovića na Kraljevom trgu za 31.decembar. A novogodišnje slavlje će uveličati trubački orkestar Radiše Vitezovića i veličanstveni vatromet. Ove godine će biti organizovana i repriza novogodišnjeg slavlja, tako da će 1.januara na Kraljevom trgu nastupiti bend Hari Mata Hari.

“Očekujemo da će na zlatiboru Novu Godinu dočekati 25.000 gostiju. Preko 98 posto smeštajnih kapaciteta je izdato za novogodišnje aranžmane a očekujemo i nekoliko hiljada ljudi koji će doći samo na doček na otvorenom,” istakao je Đurić.

arsen-djuric15-2

Pored dočeka na Kraljevom trgu svi hoteli i restorani na Zlatiboru organizuju svoje dočeke Nove Godine. U hotelu Palisad 31.decembra nastupa Haris Džinović, a 1.januara Goca Tržan. U hotelu Mona nastupa Mirna Radulović i Viva bend a goste hotela Olimp će zabavljati bend Istok – zapad..

Što se tiče dočeka nove godine u restoranima i noćnim klubovima cene se kreću od 1.500 dinara u etno restoranu “Među borovima”, do 80 evra u Kafe klubu “Vendome”. Doček u restoranu Grand košta 60 eura, a dok će provod u Adađu i Kafe Vukadin koštati 7.000 dinara. U lokalima Mont, Irish pub i klub Irish pub doček košta 30 eura.

sneg-novembar15-2

Ski centar Tornik je spreman za sezonu, a početak skijaške sezone zavisi samo od vremenskih uslova. Bez obzira na vremeske uslove žičara će početi sa radom, kao i ostali sadržaji kao što su bob na šinama i tjubing. Na Zlatiboru će i ove godine raditi klizalište na otvorenom bez obzira na vremenske prilike, dok će sankanje i skijanje na Obudojevici zavisti od količine snega. Ovde će početnici moći da savladaju osnove skijanja, a na raspolaganju će im biti ski liftovi, ski rente.

“Ove godine zimski raspust u Srbiji je pomeren tako da očekujemo će se zimska sezona produži na 50 dana s obzirom da je raspust u Crnoj Gori, Bosni i Vojvodini u januaru a u Srbiji prve dve nedelje u februaru,” istakao je Đurić.

Direktor Turističke organizacije je ovom prilikom govorio i o aktivonstima na marketinškom planu. Ove jeseni je Zlatibor predstavljen na tržištima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rumunije. Posebno je zanimljivo tržište Rumunije. Ove godine Zlatibor je posetilo više od 1.000 gostiju iz ove države bez posebnih reklama, tako da su očekivanja za 2016.godinu znatno veća.

sneg-novembar15-4

Zlatibor je na ovim tržištima predstavljen reklamnim spotovima na televiziji, zakupom bilborda, a tu je kampanja preko društvenih mreža koja već daje dobre rezultate. Đurić je najavio novi dizajn internet prezentacije TO Zlatibor, a u pripremi su i mobilne aplikacije.

sneg-novembar15-1

U januaru će koncertima i prigodnim manifestacijama biti obeleženi Božić i Srpska nova godina, a 15.januara počinje šesnaesta pršutijada. Posetioci ove manifestacije moći će da degustiraju tradicionalne suhomesnate proizvode zlatiborskog kraja. Ove godine se očekuje i dolazak stranih izlagača, prvenstveno iz Hrvatske, koji će predstaviti svoje proizvode.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031