fbpx
Događaji Društvo Manifestacije Porodica Turizam Video

Doček Srpske nove godine u Jablanici i Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor, KSC Čajetina i Opština Čajetina organizuju doček Srpske nove godine u Jablanici i na Zlatiboru.

U selu Jablanica u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice biće organizovana proslava Srpske nove godine uz bogat program.

Božić Bata u Jablanici

Proslava će početi u 18 časova večernjim bogosluženjem i paljenjem ostataka badnjaka. Očekuje se da će Božić Bata stići oko 19 časova. On će deci podeliti novogodišnje paketiće. A deca bi trebala da Božić Bati odrecituju pesmice koje su naučila u staroj godini.

U 20 časova počinje kulturno – umetnički program u kome će nastupiti pevačke grupe, trubači i kulturno umetnički sastavi. Za ponoć je planiran vatromet.

jablanica-crkva15-1

Za okrepljenje posetilaca organizatori su pripremili kuvano vino, vruću rakiju i čajeve, a moći će da se probaju lovački gulaš i kuvani kupus.

Manifestaciju i ove godine organizuje Turističko udruženje Jablanica, uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Kulturno-sportskog centra Čajetina, Mesne zajednice Jablanica i Lovačkog udruženja Jablanica, u saradnji sa pomesnom crkvom.

Što se tiče dočeka Srpske nove godine na Zlatiboru koncert Ace Pejovića na Kraljevom trgu počinje u 22 časa, a u ponoć će nastupiti trubači uz tradiconalni vatromet.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo