fbpx
Događaji Manifestacije Najave Turizam

Doček Srpske nove godine u Jablanici

Mesna zajednica Jablanica tradicionalno 13.januara organizuje doček pravoslavne Nove godine ispred crkve posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice u Jablanici.

Program počinje u 18.00 časova Večernjom službom a zatim sledi paljenje Badnjaka ispred Crkve.

U 18.30 na programu je predstava koju će za najmlađe izvesti glumci Narodnog pozorišta iz Užica. Posle predstave slavlju će se pridružiti Božić Bata koji će najmlađima podeliti prigodne poklone, pošto deca odrecituju pesmice koje su naučila u staroj godini.

Organizatori su pripremili i bogat kulturno umetnički program koji počinje u 20 časova. Publiku će zabavljati recitatori, pevačke grupe i trubači.

Za 21 sat je zakazano izvlačenje novogodišnje lutrije. Prošlogodišnja lutrija je ostala mnogima u lepom sećanju. Tom prilikom je podeljeno čak 57 nagrada. Učesnici lutrije su dobili nagrade kao što su rukavice, baštenske makaze, košulje, med, slatko. Pečeno prase je osvojila srećka Čeda Ružića, dok je Novica Kokora osvojio glavnu nagradu LCD televizor. Za ovogodišnju lutriju organizatori najavljuju veoma zanimljiv i bogat nagradni fond za sve učesnike lutrije.

Za okrepljenje posetilaca organizatori su pripremili kuvano vino, vruću rakiju i čajeve, a moći će da se probaju lovački gulaš i kuvani kupus.

Manifestaciju organizuju Turističko udruženje Jablanica, uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Kulturno-sportskog centra Čajetina, Mesne zajednice Jablanica i Lovačkog udruženja Jablanica, u saradnji sa pomesnom crkvom.

Slika dana