fbpx
Događaji Vesti

Dodeljene opštinske nagrade

U sali biblioteke Ljubiša R Đenić u Čajetini 29.juna su uručena priznanja i nagrade pojedincima i kolektivima koji su, u prethodnih godinu dana, ostvarili zapažene rezultate u svojim oblastima.

“Zlatiborska povelja” pripala je Miroljubu Aleksiću, vlasniku “Alko grupacije” koja je ove godine na Zlatiboru otvorila “Grand hotel Tornik”, trenutno najveći hotel na Zlatiboru i jedini sa “pet zvezdica”, kapaciteta 357 soba i apartmana.

Opština Čajetina je plaketom Dimitrije Tucović odala priznanje:

  • Radomiru Jankoviću iz Rožanstva, vlasniku “Mesare Janković”, jedne od retkih mesara koja na tržište plasira proizvode koji vode poreklo sa naših prostora. Firma trenutno ima 22 radnika.
  • Draganu Nikiću iz Čajetine, vlasniku “Foto studija Nikić”, koji postoji već dve decenije, kao svojevrsni hroničar dešavanja u opštini.
  • Petru Tešiću, vlasniku firme “Gorštak” iz Braneškog Polja. otvorene 1989. godine na Tari, a koja od 2005. godine posluje u Braneškom Polju. Firma je počela sa dvojicom radnika, a sada zapošljava 75 ljudi, koji rade na proizvodnji rezane građe i peleta
  • Dragici Božović, poljoprivrednom proizvođaču iz Dautovca, koja trenutno brine o 10 muznih krava i dve junice. Godišnje mlekari „Spasojević“ preda oko 40.000 litara mleka.
  • Ivanu Tmušiću, dugogodišnjem kapitenu košarkaša Zlatibora. Sa kapitenskom trakom vodio je košarkaše Zlatibora do istorijskog uspeha – plasmana u najjači rang srpske košarke i na Kup Radivoja Koraća. Košarkaški savez Srbije uručio mu je na Kupu priznanje kao igraču koji je prošao četiri takmičarska ranga sa istim timom.
  • Vladimiru Viriću, proizvođaču mleka iz Krive Reke. Porodica Virić trenutno ima 39 krava muzara, 12 priplodnih junica, ukupno 67 grla. Dnevno mlekari „Lazar“ Blace preda 630 litara mleka.

Zahvalnica “Zoran Tmušić” za humanitarni rad pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić, idejnom tvorcu emisije “S Tamarom u akciji”. Svojim dosadašnjim radom pomogla je renoviranje 12.300 kvadratnih metara stambenog prostora, tačnije 154 doma i pomogla 154 porodice – od toga 460 dece, da žive u neuporedivo boljim životnim uslovima

Opštinske pohvalnice primili su učenici: Aleksandar Vučenović (đak generacije), Natalija Božović, Teodora Žunić, Nađa Radibratović, Milica Smiljanić, Milan Vojinović, Marija Bojović (đak generacije), Anđela Gojković (đak generacije) i Katarina Nikolić. Oni su takođe dobili zlatnik sa likom Vuka Karadžića, kao i porodične ulaznice za “Dino park”.

Zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od 30 hiljada dinara pripale su: Mariji Spasenić (Kriva Reka), Ružici Rajaković (Mačkat), Veri Mlađenović (Čajetina), Stojanki Grujović (Mačkat), Emiliji Milojević (Čajetina), Aleksandru Mariću (Mačkat), Branki Nešević (Čajetina) i Milivoju Milosavljeviću (Šljivovica).

Svečanosti dodele priznanja zaslužnima prisustvovali su predstavnici bratskih opština Herceg Novi, Trnovo i Laktaši, kao i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Ratko Čkonjević.

Izvor: cajetina.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930